Expeditie Lansingerland enthousiast van start gegaan

Wethouder Leon Hoek: “Dit evenement gaat voorlopig door tot en met 2024”

Berkel en Rodenrijs - Er zullen de komende weken weer volop activiteiten zijn voor de jeugd, want woensdag 13 juli ging Expeditie Lansingerland 2022 van start. Wethouder Leon Hoek, onder meer portefeuille sport, gaf het startsein door zelf een balletje te slaan op de splinternieuwe padelbaan van TOGB Tennis & Padel.

John Hofman

Er waren meerdere slagen voor nodig om het bordje met daarop ‘YES’, het logo van Expeditie Lansingerland en als soort symbool van: 'yes, ik heb gescoord', te raken, maar hij kreeg het uiteindelijk voor elkaar. De wethouder zei Expeditie Lansingerland een prachtig initiatief te vinden. "Het wordt nu voor de derde keer gehouden en we gaan voorlopig door tot en met 2024”, zei hij. “Daarna bekijken we het opnieuw.”

1200 jongeren

Vorig jaar deden er zo’n 1200 jongeren mee. Het zijn niet alleen diverse sporten zoals softbal, outdoor en nu ook padel die worden beoefend, maar ook zijn er volop activiteiten op het gebied van cultuur. Een en ander vindt plaats op verschillende plekken in Lansingerland zoals het veld naast zwembad de Windas, in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek en zoals aangegeven, op de padelbaan bij TOGB Tennis & Padel. Er zal worden gedanst, muziek gemaakt en er zijn workshops. Dat alles door een prima samenwerking tussen de gemeente Lansingerland, Lansingerland Beweegt en diverse verenigingen.
De wethouder vond het leuk dat hij als eerste op de padelbaan van TOGB Tennis & Padel mocht spelen. Sportleraar Sven Taal zal daar padellessen gaan geven. Hij startte onlangs zijn eigen bedrijf Tado Sport. Degenen die deze sport willen gaan beoefenen moeten wel lid zijn van TOGB-tennis en padel. Men kan zich aanmelden als lid via de website www.https://tennis.togb.nl.
Ook TOGB levert een bijdrage tijdens Expeditie Lansingerland, want kinderen kunnen gedurende vijf weken ‘gewoon’ tennisles krijgen op de donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Na de officiële opening van Expeditie Lansingerland kregen de aanwezige jongeren de eerste instructie van Sven. Het is als tennis, wordt gespeeld in een stalen ‘kooi’, maar dan net even met andere regels. In ieder geval kan de jeugd zich de komende weken vermaken en vooral volop bewegen in diverse sporten, maar ook hun talenten laten zien en horen.

De activiteiten zijn voor iedereen tot en met 18 jaar en woonachtig in de gemeente Lansingerland. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van slechts € 2,- per activiteit. Op www.expeditielansingerland.nl vind je het complete aanbod.