Helicon gaat weer on Tour

Berkel en Rodenrijs - Na twee lange coronajaren, waarin Muziekvereniging Helicon gebonden was aan diverse regels, mag er weer overal muziek worden gemaakt. Helicon doet dat op zaterdag 2 juli op diverse locaties in Berkel en Rodenrijs. Iedereen die van muziek houdt, is welkom om geheel kosteloos mee te genieten.

Muziekvereniging Helicon gaat weer on Tour. De leden zullen de drie locaties in Berkel en Rodenrijs op de fiets aandoen.
De start is om 10.30 uur bij Huize Sint Petrus waar de harmonie op de parkeerplaats een concert met zomerse muziek zal geven. De bewoners kunnen vanachter hun raam of op de parkeerplaats naar Helicon komen luisteren. Mocht uw vader, moeder, oom of tante daar verblijven en vindt u het leuk om even samen te genieten van wat muzikale klanken, dan bent u van harte welkom.
Na ongeveer 45 minuten vertrekt Muziekvereniging Helicon richting het Annie M.G. Schmidtpark. Bij de tuin van Floddertje zullen zij neerstrijken voor het volgende concert. Terwijl uw kind zich vermaakt in de speeltuin kunt u luisteren naar de zomerse, swingende klanken van de vereniging. Neem uw plaid mee met een lunch en kom gezellig luisteren. De harmonie is er om 12.00 uur en geeft een concertje van zo’n 45 minuten.
Op de fiets gaat Muziekvereniging Helicon verder richting het Westpolderplein waar ze om 14.00 uur arriveert. Dit is ook een mooie locatie voor u als publiek. Lekker op het terrasje of met een ijsje op een van de bankjes rondom het plein. Het is het laatste concert van deze dag.

Aansprekend repertoire

Dirigent Jeroen de Wit heeft een leuk aansprekend repertoire uitgezocht met bekende nummers die lekker in het gehoor liggen.
Mocht het zaterdag 2 juli slecht weer zijn of juist extreem warm dan kunnen de activiteiten niet doorgaan. Dat zou enorm jammer zijn, maar de muziekinstrumenten functioneren onder deze omstandigheden slecht.
Dit is het laatste optreden van dit seizoen, daarna begint de zomervakantie voor Muziekvereniging Helicon. In de eerste week van september gaat Helicon weer beginnen. Medio september zullen ook alle groepen hun eerste repetitie krijgen. Wie graag ook eens een instrument wil proberen - en dat geldt voor kinderen en volwassenen - kan een mail sturen naar info@helicontact.nl .