Een zonnig Lansingerland Live zorgt voor vrolijke festivalgangers en een goed feest

Bergschenhoek - De sfeer zat er goed in op het festival dat 10 en 11 juni plaatsvond in het Annie M.G Schmidt Park. Het zonnetje scheen, het bier was rijkelijk aanwezig en de muziek was op en top.

Laura Dofferhoff

Sinds 2018 vindt het familiefestival Lansingerland Live jaarlijks plaats in Bergschenhoek. Helaas kon het festival door corona twee jaar lang niet doorgaan en ook dit jaar was het nog even de vraag of het feest wel door zou gaan. Op de donderdag voordat het festival van start ging brak er lichte paniek uit op het terrein. Een cateringwagen vloog in brand. Gelukkig bleef het daarbij en raakte niemand gewond. Niets houdt het festival nog tegen om te beginnen!

Volop jaren ’90

Vrijdagavond om 17.00 uur ligt het festivalterrein er nog rustig bij. De barmannen maken achter de bar de laatste dingen in orde en de werknemers van de eettentjes staan er alvast opgewekt bij. “We zijn er klaar voor!”
Die avond staat in het teken van de nineties en met optredens van DJ BoozyWoozy, de Divas of Dance, Toy-Box, Mental Theo en DJ Paul Elstak komt dat wel goed. Alles wordt door de artiesten en de organisatie uit de kast getrokken om er een knalfeest van te maken. De Divas of Dance dansen de sterren van de hemel op hun torenhoge hakken en DJ Paul Elstak sluit de avond af met een hoop vuurwerk en confetti. De festivalgangers gaan met een blij gezicht en rode konen van de zon en het bier naar huis.

Pizza, churros en ijs

Zaterdagmiddag 12.00 uur opent het festivalterrein haar deuren voor de tweede en tevens laatste festivaldag van deze editie. De eerste bezoekers genieten al vroeg van het heerlijke weer, de muziek van host/DJ Barry Paf en een goed kopje koffie.
Ook staan er al kleine rijtjes bij de eettentjes. Er is onder andere pizza, Vietnamees, flammkuchen en friet te vinden op het festival, maar er is nog veel meer lekkers. Zo kunnen de festivalgangers genieten van nachos, churros en een lekker softijsje.

Pop & Rock

Miss Montreal bijt vandaag het spits af en samen met haar worden de festivalgangers langzaam wakker. Toch wordt het door de hits ‘Door de wind’ en ‘Een stap terug’ al snel een feestje. De indiepopband Rondé mag als tweede op en de band geniet zichtbaar van het mooie weer en de gezellige sfeer op Lansingerland Live. De band swingt de pan uit met hun top 40- hits 'Hard To Say Goodbye’ en ‘Love Myself’.
In de namiddag treden Douwe Bob en Kraantje Pappie op. Vervolgens gaat het publiek helemaal los op The Dirty Daddies die er met hun rockcovers een vlammende show van maken. Als laatst treedt Chef' Special op en het festival wordt wederom afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Iedereen heeft zichtbaar genoten. Het festivalseizoen is ook in Lansingerland weer geopend!