Kledinginzameling Najaarsmarkt

Bleiswijk – Om gebruikte kleding te kunnen verkopen op de Bleiswijkse Najaarsmarkt, die hopelijk in september van 2022 weer georganiseerd kan worden, wordt er maandelijks een inzamelingsmoment gehouden op de 2e donderdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur in de Rank, Kerkstraat 13. Een mooi moment om uw kledingkast (of die van de kinderen) eens door te spitten en kleding te komen brengen. De Najaarscommissie is daar heel blij mee!

Ophalen oud papier

Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdag van de maand oud papier opgehaald. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. In sommige wijken wordt het papier al overdag opgehaald. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Poffertjesbingo

Bleiswijk - Elke eerste zaterdag van de maand is er voor 55+ een bingo in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Dit keer is er een poffertjesbingo. De bingo staat onder leiding van de Annie‘s. Tijd: 13.30-17.00 uur, zaal open 13.00 uur. De volgende bingo is weer in september.

Wandelen/fietsen met KBO

Bleiswijk - Elke dinsdagmiddag organiseert de KBO Bleiswijk een mooie en vooral een sportieve wandel- of fietstocht met haar leden en andere belangstellenden. Het schema is als volgt: 7 juni fietsen. Vertrek is om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg.

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb paraat in de Leeuwerik (ruimte de Mus) om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen of problemen. In de maanden juni, juli en augustus is het inloopspreekuur echter alleen op afspraak geopend in verband met beperkte bezetting. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb. Stuur voor het maken van een afspraak een e-mail aan: senwebbleiswijk@gmail.com en vermeld waar uw vraag over gaat (Windows, iOS, Android, PC, Tablet, smartphone) en geef het telefoonnummer op waarop u bereikbaar bent. U ontvangt dan een afspraakbevestiging retour.

Historisch Museum Bleiswijk

Bleiswijk - Op de zaterdagen 4 en 18 juni bent u tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij het museum van OVMB, Dorpsstraat 5. Op verzoek kan er een film worden gedraaid: “Van Rotte tot Schie”, “Langs het tuinpad van mijn vader” gemaakt door Cor de Ruiter of films over Bleiswijk uit 1951 en 1959. Graag van tevoren reserveren. Op verzoek kan, met een gids van OVMB, ook de historische wandeling door de Dorpsstraat en Kerkstraat worden gewandeld. Graag reserveren: telefonisch 010 - 5213843 of via ovmb.bleiswijk@planet.nl. Het OVMB kan ook worden gevolgd op Facebook, Historisch Bleiswijk, en op de website www.ovmb.nl. Na telefonisch overleg is een bezoek aan OVMB, met een groep, ook op een andere tijd mogelijk.