Teller staat op 24.000 euro

Ook zij mogen weer, De Vrienden van Berkel

Berkel en Rodenrijs - De Vrienden van Berkel ofwel Team 33 is afkomstig uit Berkel en Rodenrijs en omstreken en zet zich sinds 2007 in om via hun deelname aan de RopaRun zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg aan mensen met kanker. Het coronavirus heeft de afgelopen jaren voor een afgelasting en een alternatieve inbreng gezorgd. Echter dit jaar zijn er twee alternatieve lopen. De startplaats is Vliegbasis Twenthe met een Noord- en Zuidroute van rond de 500 kilometer.

Rien Kuyvenhoven

De Roparun was en is van oorsprong een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Maar alternatief of niet, het doel blijft hetzelfde. Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat Team 33 uit vijf fietsers, zeven chauffeurs, twee masseurs en twee personen voor de catering Samen doen ze als team hun uiterste best om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Roparun.

Team 33

Het team Vrienden van Berkel vond zijn oorsprong bij voetbalvereniging CVV Berkel. Het team wisselt regelmatig van samenstelling, maar heeft dat in de afgelopen jaren goed doorstaan waardoor het nog steeds met veel enthousiasme deelneemt aan de Roparun. De deelnemers zien in de Roparun een sportieve uitdaging, maar doen vooral mee omdat de ziekte kanker in het gezin, bij familie en/of naasten ongelooflijk veel verdriet heeft aangericht.
Motivatie voldoende bij het team waar zowel Annelies van den Beukel, Richard Singendonk en Edwin Reinhoudt de laatste plooien glad strijken voordat het team de zaterdag voor Pinksteren afreist om de Zuidroute te volbrengen.
Captain Richard Singendonk: "We zijn blij weer te kunnen lopen. Verleden jaar deden we het verkort. Maar nu gaan we weer voor het grote geld en daarmee zijn we aardig op weg. Geld dat we bij elkaar hebben gehaald uit de diverse acties die we hebben gehouden. Denk aan een diner en veiling bij het Italiaanse restaurant Fattoria Naturale en een bridge- en klaverjastoernooi. Het restaurant nam het diner en de bediening voor eigen rekening." De avond leverde een groot gedeelte van het tot nu toe ingezamelde bedrag op.
"We hadden een veiling met fraaie kavels zoals een golfclinic, een Feyenoord-shirt, een rondvlucht boven Lansingerland en verschillende kunstwerken", vertelt Annelies van den Beukel die als cateraar meegaat. En dan lachend: "Voor deze avond hadden we veel familie en vrienden het vuur na aan de schenen gelegd om toch maar te komen".

Relex

Dus geen buitenlands avontuur dit jaar na twee jaar bijna stilstaan of een alternatieve onderneming. De vijftigjarige inwoner van Bergschenhoek Edwin Reinhoudt ziet dit zeker niet als een handicap. "Eigenlijk verwacht ik er veel van. In Nederland zal het vast en zeker ook heel gezellig zijn in al die plaatsen die hopelijk, zoals we in het buitenland zagen, vast wel hun eigen feestje zullen hebben om de lopers een hart onder de riem te steken. Het lijkt me ook een stukje relaxter lopen zonder bergjes of heuveltjes. Hoewel het niet altijd even vlak zal zijn."
Natuurlijk gaan de lopers ook voor het inzamelen van een zo hoog mogelijk bedrag voor het goede doel en dit zal volgens het drietal nog wel enige interne strijd opleveren. "Een gezonde interne strijd", weet Annelies van den Beukel. "We hebben leuke jacks voor onderweg. Degene die het meeste geld heeft weten te scoren willen we een jack geven met gouden letters als opschrift."
Zaterdag 4 juni zal de start zijn vanaf het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek waar burgemeester Pieter van de Stadt of één van de wethouders de groep voor vertrek zal toespreken.

Steun de Vrienden van Berkel

Vindt u het, net als de Vrienden van Berkel, belangrijk om mensen met kanker te steunen? Uw bijdrage is meer dan welkom! U kunt een geldbedrag of een donatie in natura geven aan de Stichting Vrienden van Berkel. De Roparun heeft een eenvoudige donatiemodule op de website www.roparun.nl waar een donatie op naam of team kan worden gedaan.