Samen Lansingerland: Tandem maatjes voor een steuntje in de rug

Lansingerland - Een vrijwilliger van Tandem Maatjes van Humanitas Lansingerland bezoekt wekelijks een Syrisch gezin. Het doel is om spelenderwijs de meiden van het gezin Nederlands te leren en er zo veel plezier in te krijgen. Vrijwilliger Jolanda vertelt over haar laatste bezoek.

“De meiden waren eerst gezellig aan het praten over hun verjaardag en de cadeaus die ze gekregen hebben. Amira neemt ook steeds meer haar eigen ruimte in en gaat zelf vertellen, dat is erg goed en mooi om te zien. Ik had nog leesboekjes meegenomen. Daar waren ze erg blij mee. Nisa wilde gelijk beginnen met lezen. Ze mogen de boekjes lenen en daarna heb ik eventueel weer andere boekjes. Ze hebben 15 minuten aandachtig gelezen. Na het lezen heb ik iedereen gevraagd wat ze gelezen hadden. Dat ging heel goed.
Daarna hebben we een eigen bingospel gemaakt. Zo kon ik Amira ook helpen met het schrijven van woorden. Daarna hebben we gezellig bingo gespeeld. Het was een succes.
Ze willen graag meer lezen, toen we het over de bieb hadden, wilden ze daar gelijk heen. Omdat het vakantie is, heb ik een dagje extra afgesproken om naar de bibliotheek te gaan. Leuk dat ze zo enthousiast zijn over het lezen.
Moeder geeft aan blij te zijn dat ik kom en dat ze wat anders doen en gezellig bezig zijn. Er is een klik met de meiden en dat is erg mooi.
Een paar dagen later hebben we een leuk uitstapje naar de bibliotheek gemaakt op de fiets.
Weer thuis met een tas vol boeken hebben we gelezen en leuke boekenleggers gemaakt. De meiden waren ook al zelf verder gegaan in hun boek van afgelopen week. Zelf een boek uitkiezen stimuleert het lezen en Amira is heel trots dat ze zelf een boekje kan lezen. Ze hadden ook weer veel zin om naar school te gaan.”
Wil je ook ondersteuning krijgen van een vrijwilliger van Tandem Maatjes of zelf vrijwilliger worden? Neem dan contact op met coördinator Alice Mullemeister: 06 30737088 of mail naar a.mullemeister@humanitas.nl .

Samen Lansingerland

Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven waarmee vrijwilligers inwoners van Lansingerland gratis ondersteunen. Dus blijf niet zelf worstelen met vragen, kijk op www.samenlansingerland.nl. Daar vind je de vrijwilligersorganisaties en er is er altijd wel één bij waar jij je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen.
Je bent echt niet de enige die even een steuntje in de rug nodig heeft. Hoe eerder je jouw vraag stelt, des te sneller vrijwilligers je kunnen helpen. Samen Lansingerland is bereikbaar via 010 - 3101012 of per mail info@samenlansingerland.nl.