Lansingerland - Stel dat je vrijwilligers zoekt maar er reageert (vrijwel) niemand op je oproep. Wat kan je dan doen? Want zelf ben je met hart en ziel betrokken bij de club of organisatie. Het is leuk, belangrijk, leerzaam, gezellig – maar ja, hoe krijg je dat helder?
Als vrijwilligersorganisatie is het belangrijk dat je kandidaten aanspreekt, zodat kandidaten verder lezen en reageren. De tekst moet aansluiten bij de doelgroep en mensen echt aanspreken. Vrijwilligers willen ook graag weten wat een organisatie doet en bijdraagt.
In de praktijk is het niet zo eenvoudig om een aansprekende oproep te maken. Daarom wordt er een werksessie georganiseerd. Hier gaan deelnemers aan de slag met hun eigen vrijwilligersvacatures. Na een inleiding gaan deelnemers zelf aan de slag, kijk je naar je eigen oproepen en gaat na waar verbeteringen mogelijk zijn. De bijeenkomst is op woensdag 26 januari van 10.00 - 11.30 uur. Na de bijeenkomst schrijf je verder en kan je feedback vragen op je vacaturetekst.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.