Liam de Waele wint prijs Beste Vlogger 2021

Bergschenhoek – Liam de Waele werkt hard aan zijn carrière als acteur en YouTube-vlogger. Zo speelt hij in YouTube-serie Downtown van BNN/VARA, reist hij mee met tv-programma Down the Road en wint hij bij de Special Media Awards de prijs als Beste Vlogger van 2021.

Door: Yennah Schenk

Begin dit jaar deed Liam auditie in Amsterdam. Hij wist toen nog niet voor welke serie of rol hij auditie deed. Dat bleek te gaan om de webserie Downtown. De webcomedy Downtown met een absurdistisch tintje gaat over de twee broers Dick en Dick, gespeeld door Henry van Loon en Roy ‘Fresku’ Reymond. Hun doel is om door online een game te spelen de hoofdprijs van 1 miljoen euro te winnen. In de serie speelt Liam de rol als officier D-Rock die de orde in het dorp moet bewaken. In totaal zijn er tien afleveringen van zes en een halve minuut. Iedere maandag om 17.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3, uitgezonden door BNN/VARA. Tijdens de opnames van Downtown leerde hij zijn vriendin Kenya kennen. Inmiddels zijn ze al vier maanden samen.

Down the Road

Naast al het acteer- en vlogwerk mocht Liam meedoen aan het programma Down the Road. In Down the Road gaat een groep van zeven mensen met het Syndroom van Down op reis. Dit jaar gepresenteerd door Gordon. Vanwege het coronavirus trok de groep van zes niet door een land in Europa, maar bleven ze in Nederland. In twee weken tijd trokken ze door heel Nederland. Voor Liam een mooie ervaring. Vooral het luxe aspect vond Liam heel erg leuk. Liam: “Ons bezoek aan het kasteel vond ik het leukste. Van tevoren moesten we ons chique aankleden in galakleding. Ik voelde mij net een prins,” zei Liam. Hij hoopt ooit nog een keer zijn vriendin Kenya mee te nemen naar een kasteel.

Nominatie

Vrijdag 5 november stond Liam als genomineerde op de rode loper van de Special Media Awards. De Special Media Awards worden ieder jaar uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Dit jaar vond de uitreiking plaats in museum Beeld en Geluid in Hilversum en was te volgen via een livestream. De avond werd gepresenteerd door Irene Moors en Kevin van den Berg. Liam was genomineerd in de categorie als Beste Vlogger van 2021 met zijn YouTube-kanaal Liam Legend. Jurymaker Kars zei: “Liam is een super vrolijke jongen. Het enthousiasme spat er vanaf als je naar zijn vlogs kijkt. Het is leuk om een kijkje te krijgen in het dagelijks leven van Liam. Als kers op de taart is de montage van Liam’s vlogs ook heel erg goed. Dat alles maakt dat Liam de winnaar is van de categorie Beste Vlogger van 2021.”
In zijn speech bedankte Liam zijn ouders, broer en zijn grote voorbeeld Gio Latooy. Daar begon het immers allemaal bij. Liam is nog lang niet klaar met vloggen en acteren. Zijn vlogs zijn te zien op zijn YouTube-kanaal Liam Legend.