Kinderboekenweek op de Prinses Máximaschool

Berkel en Rodenrijs - Zoals op vele scholen in Nederland werd ook op de Prinses Máximaschool volop genoten in de Kinderboekenweek en bruiste het van de activiteiten. Er werden vele activiteiten ingezet om het lezen bij de kinderen te promoten, zodat kinderen steeds meer zin in lezen ontwikkelen.

Van een heuse leesmarathon, waarbij in totale rust in de hele school vele leesmeters werden gemaakt, tot gemaskerde voorlezers in de klas, de zogenaamde ‘mysterie-quests’. Het plezier spatte er vanaf. En wat te denken van alle kleuters in een lange optocht naar de dependance om daar voorgelezen te worden uit een prentenboek, door de kinderen van groep 6 tot en met 8. Één groot leesfeest!!

Kindertheater

Op dinsdag was er zelfs een theateroptreden voor de groepen 1 tot en met 5 door het kindertheater Deep Deep. Een muzikale voorstelling vol avontuur en plezier over Pleun, die helemaal nog niet weet wat ze later worden wil. Pleun en Tess zijn elkaars beste vriendinnen. Ze weten álles van elkaar. Ze zitten bij elkaar in de klas, wonen in dezelfde straat en spelen heel vaak samen. "Wat wil jij later worden?", vraagt Tess. "Oh, dat weet ik nog niet, gewoon… groot." Deze voorstelling is gebaseerd op het actieprentenboek ‘Oppasser voor een dag’ van de BCB/Kinderboekenweek 2021 voor de onderbouw. Een prentenboek vol avontuur en plezier, met een verrassend einde. De show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van kinderen en dat was te merken, de aandacht was groot en het plezier nog groter.

Voorleeswedstrijd

En nu op de naar de Voorleeswedstrijd. Vanuit de groepen 5 tot en met 8 gaan kinderen hieraan meedoen en mogen de kinderen uit groep 7 en 8 strijden om de titel ‘Voorleeskampioen’. De winnaar zal meedoen aan de eerste ronde binnen Lansingerland en kan eventueel door naar een grotere regionale wedstrijd. Al met al een hele geslaagde Kinderboekenweek, waarin alles draait om de kinderen enthousiast te houden of opnieuw te maken voor het lezen.