'Alle kinderen moeten zonder angst naar de tandarts kunnen gaan'

Praktijk JTV Lansingerland gericht op de jeugd

Bergschenhoek – Lansingerland is een tandartsenpraktijk rijker! En niet zomaar een praktijk, maar één speciaal gericht op de jeugd. Binnen de tandverzorging vormt de jeugd tot achttien jaar de meest kwetsbare groep. Aan de ene kant vereist het melkgebit een permanente en zorgvuldige verzorging, aan de andere kant dragen de ouders onbewust hun eigen angst voor de tandarts over aan hun kinderen.

Vaak wordt bij een reguliere tandartsenpraktijk net niet voldoende aandacht gegeven aan het kindergebit, waardoor de jonge patiëntjes bij behandelingen vaak een licht traumatische ervaring opdoen.
"Alle kinderen moeten zonder angst naar de tandarts kunnen gaan," aldus tandarts Tugba Gulveren. Zij concentreert zich in haar praktijk Jeugdtandverzorging Lansingerland op deze doelgroep en behandelt patiënten in de leeftijd tot achttien jaar. Daarnaast begeleidt en coacht zij hun ouders. Een voorbeeld hiervan is dat veel ouders goedbedoeld termen als 'het doet geen pijn' of 'je krijgt geen prik' gebruiken, wat een kind direct associeert met angst en pijnprikkels.
"Mijn werkwijze is erop gericht om het vertrouwen van de jonge patiënt te winnen, om hem of haar op het gemak te stellen. Dat doe ik op een rustige, speelse en vooral transparante manier. Vooraf laat ik eigenlijk alles zien wat er in hun mond gebeurt. Zo wordt een behandeling voorspelbaar en als prettig ervaren door het kind."

Poetshoek

De kindvriendelijk ingerichte praktijk kent ook een poetshoek. "Poetsen wordt nog altijd onderschat. Nog lang niet iedereen weet dat ouders tot 12 jaar moeten napoetsen. De ouders spelen dus een zeer belangrijke rol. Daar informeer ik hen over. Mijn advies is dat zodra uw kind een eerste tandje krijgt om dan langs te komen. Dan raakt het gewend en kan ik de ouders ook adviseren over voeding en andere afwijkende mondgewoontes."

Jeugdtandverzorging Lansingerland is aangesloten bij het Ivoren Kruis en doet mee met het Gewoon Gaaf programma, want voorkomen is beter dan genezen. U kunt uw kind makkelijk via de website inschrijven en direct een afspraak maken. Alle tandheelkundige kosten voor kinderen worden gedekt uit de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging Lansingerland
Noorderparklaan 6
2662 DJ Bergschenhoek
www.jtv-lansingerland.nl
T: 010 - 2687117