Kunsttoer 26 komt in zicht!

Lansingerland - Na het grote gemis van vorig jaar is er dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 oktober weer een echte kunsttoer. Helaas zonder een centrale opening, maar dat zal de pret van kunstliefhebbers niet drukken. Er is namelijk genoeg te zien en u kunt een kunstwerk van een van de deelnemende kunstenaars winnen! Dit jaar doen er 33 kunstenaars, verspreid over 21 locaties, aan de kunsttoer mee. Tussen 11.00 en 18.00 uur is er mogelijkheid om de ateliers van de kunstenaars te bezoeken. Ook hebben een aantal leden kunst die graag uit logeren gaat voor een paar weken, dus vraag daar gerust naar.

Zoals gebruikelijk zijn er ook dit jaar weer routeboekjes gemaakt. Door de QR code te scannen kun je gemakkelijk een route uitstippelen. Deze boekjes kun je gratis afhalen bij vele winkels in geheel Lansingerland en bij de ateliers van de deelnemende kunstenaars.
Ook dit jaar zijn er weer een paar kunstenaars die zich bij de Kunsttoer hebben aangesloten.

Roderick Lloyd

Fotokunst en nu ook met verlichting, verrassend om te zien! "Eerst maak(te) ik foto’s in de wereld. Als ik thuis kom ‘schilder’ ik met de muis van mijn computer en maak van de geselecteerde foto een totaal ander kunstwerk. De originele foto staat op mijn website onder het kunstwerk en in één van mijn drie gemaakte kunstboeken. In deze boeken staan zo’n 100 kunstwerken, kleurrijk en prachtig met verlichting! Als je me vooraf belt (06-2700 1111 tussen 11.00 en 17.00 uur) dan kan je een afspraak maken en bij mij thuis de (verlichte) kunst zien. Tot slot nog een tip: op Facebook en Linkedin kun je regelmatig nieuwe kunstwerken zien".

Geeske Hoekstra

"Ik ben Geeske, 41 jaar en bijna twee jaar geleden vanuit Rotterdam naar Berkel verhuisd.
Ruim 20 jaar geleden begon ik met schilderen. Sindsdien kan ik niet meer stoppen, het is een levensbehoefte. Ik maak kleurrijke schilderijen met acrylverf. Afwisselend abstract en figuratief en alles wat er tussenin ligt. Soms gebruik ik daarbij andere materialen waarbij er structuur ontstaat. Geïnspireerd door alles wat ik zie, voel en hoor maak ik mijn werk in mijn kleine atelier met uitzicht op het weiland. Met elk schilderij probeer ik mezelf opnieuw uit te dagen en zo mezelf te blijven ontwikkelen. Adres Smaragd 39 in Berkel en Rodenrijs".

Mark Bonindegna

"Mijn naam is Mark Boninsegna, in mijn werk toon ik de schoonheid van het dagelijkse leven waar mensen vaak aan voorbijlopen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een reeks flessen uitgestald voor verkoop in een supermarkt. Of een bord- of kaartspel. Daar ga ik dan mee aan de slag om van deze alledaagse dingen iets niet alledaags te maken. Ik gebruik mixed media, dus eigenlijk verschillende soorten stijlen. Verder ben ik ook dichter en zal ik ook enkele gedichten voordragen". Mark zal exposeren bij het atelier van StanHill, Klapachterweg 2, Bleiswijk.
Voor meer info zie de website: kunsttoer.nl of Facebookpagina: facebook.com/kunsttoer.