Zoete Koek voor KBO Berkel

Berkel en Rodenrijs - Zondag 19 september vond de feestelijke start plaats van de zondagse KBO inloopmiddag in parochiezaal W. Huygensz. Het bestuur had er alles aan gedaan om haar leden een feestelijk programma voor te schotelen. Met in achtneming van de COVID-maatregelen gaven de leden zich op voor deze happening en het maximum van 60 werd al snel bereikt. Omdat Berkel een grote KBO-afdeling is van ruim 650 leden, moesten velen worden teleurgesteld, maar betere tijden breken aan en dan kunnen er meer deelnemers verwelkomd worden.

Na het openingswoord van voorzitter Ton van der Burg werden de deelnemers getrakteerd op koffie met gebak, gevolgd door gezelligheid met hapjes en drankjes. Het klapstuk van de middag was het optreden van conferencier Jos Thomasse.
'Zoete Koek' lijkt te starten als een lezing maar is een hilarische conference, waarin het publiek een belangrijke rol speelt. Een solo-cabaret-programma dat garant stond voor een middag onbekommerd plezier. Beschaafd, met onverwachte ontwikkelingen, want spreekwoorden en gezegden hebben soms een verrassende herkomst, maar leiden evengoed tot komische misverstanden. Verder leerzaam en ook nog gezond. Voor de KBO‘ers hersengymnastiek die het brein lenig houdt.

Lid worden?

Na deze feestelijke aftrap gaan de reguliere KBO-activiteiten weer van start. Denk hierbij aan klaverjassen, bingo, creativiteit, tekenen en schilderen en nog veel meer. Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief (samen met het KBO-PCOB Magazine) waarin alle activiteiten staan opgesomd. Een grote groep vrijwilligers zorgt dat deze informatie op tijd in de brievenbus belandt. Maar ook via de Heraut blijft men op de hoogte. Als de KBO Berkel u aanspreekt? Voor slechts € 23,- per jaar bent u al lid en kunt u van de voordelen gebruik maken die KBO-PCOB landelijk, regionaal en lokaal biedt.

Wisselingen bestuur

KBO afdeling Berkel heeft een enthousiast bestuur dat de belangenbehartiging voor senioren centraal stelt. Zij doen dat in samenwerking met de PCOB, maar ook met de andere seniorenorganisaties in Lansingerland. Soms doen zich wisselingen voor binnen het bestuur zoals op dit moment. KBO roept kandidaten op om eens te komen praten over het vervullen van teamtaken bij KBO Berkel. Het kost niet veel tijd en samen wordt gezocht naar een takenpakket dat bij uw interesse aansluit. Het is bij de KBO Berkel een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding.