Lansingerland zorgt voor ontmoetingen

Lansingerland – Ouderen met elkaar in contact brengen door middel van kunst, brengt beweging op vele vlakken: hart, hoofd en handen! Hoe? Door met elkaar in gesprek te gaan over kunst, kun je ontdekken wat de ander in het kunstwerk ziet. Je geniet samen door het gesprek aan te gaan en van elkaar te leren. Vervolgens kun je zelf de handen uit de mouwen steken door onder begeleiding van een kunstenaar uit Lansingerland ook zelf kunst te gaan maken. Dat alles kan met het project ‘Lange leve kunst': samen kijken, genieten en creëren!

Bij dit project gaat het niet om kennis en hoef je zeker ook niet kunstzinnig of creatief te zijn. Het gaat om het samen doen en ervaren. Door kunst te kijken en te maken gaan je ogen open en ontdek je ook in de wereld om je heen wat je bij het kunst kijken hebt ervaren. Je blik wordt breder op de wereld waardoor je leert om nieuwe details en inzichten te ontdekken. Het samen kijken en creëren is een activiteit waarbij u op een veilige en prettige manier met anderen in contact komt. Een unieke kans ook om kennis te maken met drie lokale kunstenaars; wie weet ontdekt u een verborgen talent of krijgt u de smaak te pakken en gaat u op kunstles.
Heeft u interesse of vragen? Neem dan vooral contact op met Yvonne Peschier – yvonne@kunstzinnigetherapie.info of bel 06-18317810 (spreek in op de voicemail en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld). Yvonne is de docent kunst kijken en bij elke bijeenkomst betrokken.

Dit project is voor inwoners vanaf 55 jaar en zal vanaf dinsdag 5 oktober, zes weken lang op de dinsdagen tussen 9.30 – 12.30 uur worden georganiseerd. De kosten bedragen totaal € 70,- per persoon inclusief koffie of thee. Locatie: Cultuurfabriek Lansingerland, Groeneweg 49-51 Bergschenhoek.