Vrijwilligerscampagne VTV Thuismaatjes ook in Lansingerland actief

Regio - VTV zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de maatjesprojecten in de regio Westland, Pijnacker en Lansingerland. Of je nu wekelijks of maandelijks een paar uurtjes beschikbaar bent, er is altijd iets te vinden dat aansluit.

VTV wil dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en/of autisme kunnen meedoen in onze samenleving, net als ieder ander. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Vind je het leuk om iets voor een ander te doen en zoek je een zinvolle invulling van je vrije tijd? Wil je iets betekenen voor mensen met een beperking? Meld je dan aan als VTV Thuismaatje.

Vrijwilligers vertellen

Maar wat houdt dat nou in, vrijwilligerswerk bij VTV? Een aantal vrijwilligers delen enthousiast hun verhaal op de website. En ook de maatjes vertellen wat het hen heeft gebracht.
Thuismaatje Chantal gaat elke twee weken met Annie en de honden naar het strand of bos. “Annie is bijna blind en vraagt vaak wat ik zie zodat ze op die manier een beetje mee kan ‘kijken”.
Eén keer per maand komt Thuismaatje Inge bij Jesse langs om iets leuks te doen. Dat varieert van pannenkoeken bakken, strandjutten, wandelen, racefietsen, net waar ze zin in hebben.
Thuismaatje Tess gaat er regelmatig op uit met Ivo. Ze zijn samen naar het trampolinepark en de bioscoop geweest en hebben samen gebowld. “Dat kan je echt geen werk noemen hoor, we hebben zoveel pret gehad.”
Wekelijks gaat Thuismaatje Peter er op uit met Justin. Dat kan een potje voetbal zijn of een bezoek aan een boerderij of manege.
Laat je inspireren door alle verhalen op de website en meld je aan: https://www.wijzijnvtv.nl/vrijwilligers/vrijwilligersvertellen/ Contact met VTV Thuismaatjes kan via thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl .