Pianolessen Elly van der Wallen kennen breed genre

Berkel en Rodenrijs - Elly van der Wallen–Vroom runt sinds een aantal jaar haar eigen pianoschool. Haar lesmethodes beperken zich niet tot het klassieke genre, maar strekken zich ook uit tot de populaire muziek.

Elly ging na de middelbare school naar het Rotterdams Conservatorium waar ze begin jaren negentig van de vorige eeuw afstudeerde als docerend musicus piano klassiek. "Na mijn studie heb ik een aantal jaren zangles, blokfluitles en gitaarles gehad. Naast de diverse cursussen als Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters en Algemene Muzikale Vorming, ben ik gaan werken als pianodocente. Nadat ik op diverse muziekscholen werkzaam ben geweest, heb ik nu al een aantal jaar mijn eigen praktijk", vertelt ze.
Haar lesmethodes beperken zich niet alleen tot de het klassieke genre, maar strekt zich ook uit tot de populaire muziek.
"Mijn ervaringen zijn niet slechts beperkt tot lesgeven, maar zijn uitgebreid met het leiden van (kinder)koren en het begeleiden van koren op de piano naast een dirigent. Daarnaast heb ik mij door mijn huwelijk met een amateurzanger de afgelopen meer dan 20 jaar verdiept in de begeleiding van liederen uit de romantiek. Ik heb daarvoor een groot aantal lessen bij een Nederlands toppianiste gevolgd."
Informatie: Pianoschool v.d. Wallen, Noordeindseweg 210, Berkel en Rodenrijs, www.depianojuf.nl, info@depianojuf.nl.