Activiteitenagenda KBO

Bleiswijk - Doordat de KBO soosmiddagen vanaf 1 september weer van start gaan, zal het wandelen en fietsen op de woensdagmiddag vanaf 7 september worden verplaatst naar de dinsdagmiddag. In september is het schema als volgt: 7 september wandelen, 14 september fietsen, 21 september wandelen en op 28 september fietsen. De start is om 14.00 uur vanaf het kerkplein van de r.k.-kerk aan de Hoefweg, aanmelden vooraf is niet nodig.

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert in De Leeuwerik van september tot en met mei op iedere tweede zaterdag van de maand een dansavond. Deze avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook geschikt voor mensen zonder partner. De eerste dansavond van het nieuwe seizoen is op 11 september. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 5,50, Actiefpashouders € 4,15, de prijs is inclusief kopje koffie of thee. Kaarten zijn te bestellen via de nieuwe site www.actieflansingerland.nl. Informatie: Otto van den Berg, te bereiken via vandenberg.otto@gmail.com of telefonisch 06-17566778, of kijk op www.ballroomdancing.nl.

Filmmiddag 55+

Bleiswijk - Zondag 5 september wordt in De Leeuwerik weer een Filmmiddag voor 55+ gehouden. Dit keer zal de film Quartet worden vertoond. Het regiedebuut van de Amerikaanse 75-jarige steracteur Dustin Hoffman gaat over de reünie van vier befaamde, bejaarde operastemmen voor het jaarlijkse concert van hun tehuis voor gepensioneerde musici. Zaal open 13.00 uur, aanvang film 13.30 uur. De volgende filmmiddag is op zondag 26 september. De toegang bedraagt € 2,-. Voor Lansingerland Actiefpashouders is de toegang gratis. Bij het bezoeken van de film dient u zich te houden aan de regels van het RIVM en De Leeuwerik. Wie vragen heeft, kan op werkdagen bellen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 5225545.

Ophalen oud papier

Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdag van de maand oud papier opgehaald. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. In sommige wijken wordt het papier al overdag opgehaald. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Vereniging voor Tekenen en Schilderen

Bleiswijk - De Vereniging voor Tekenen en Schilderen is voor menig inwoner een begrip. Docent is Piet Kouwenhoven. Op maandag van 09.30–11.30 uur en woensdag van 19.30–21.30 uur komen de leden bij elkaar in ’t Web, Nachtegaallaan 4. Alle teken- en schildertechnieken zijn vrij en worden begeleid. Ieder jaar worden sessies ingelast voor portrettekenen. Meestal worden twee keer per jaar workshops georganiseerd waarin de leden kennis kunnen nemen van nieuwe technieken. Deelname is altijd vrijwillig evenals meedoen aan een expositie in eigen huis. De groep kan nog leden gebruiken. Informatie: secretaris Marie-Josée Palstra, tel. 06-24450458.