Welzijn Lansingerland zoekt activiteitenvrijwilligers voor senioren

Lansingerland - Welzijn Lansingerland zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om aan de slag te gaan met senioren en deel willen uit maken van een gezellig vrijwilligersteam.

De dagbesteding biedt laagdrempelige activiteiten voor 55+ers die behoefte hebben aan sociaal contact en die soms ondersteuning nodig hebben bij activiteiten. Het geeft hen structuur in hun dag en zorgt voor een adempauze bij hun mantelzorgers. Voor de locaties in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs is Welzijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om actief met senioren bezig te zijn.
Als activiteitenvrijwilliger voer je zelfstandig activiteiten uit met een groepje ouderen. Mogelijke activiteiten zijn een gezellig praatje maken met bezoekers, wandelen en bewegen, samen eten, spelletjes doen, genieten van muziek, bakken, tuinieren en creatief aan de slag. Je kan je eigen creativiteit hierin kwijt en de dagbestedingscoach faciliteert op de achtergrond. Niks moet, alles mag. Maar soms hebben mensen even een zetje nodig om in beweging te komen. Er zijn allerlei materialen beschikbaar, zodat iedereen iets kan doen wat bij hem/haar past.

Locaties

In de Huiskamer in de Leeuwerik (Bleiswijk) vindt de dagbesteding plaats van maandag t/m vrijdag (m.u.v. woensdag). Voor deze locatie zoekt Welzijn vrijwilligers voor de maandag en de donderdag van 10.00 tot 13.00 uur en/of in de middag van 13.00 tot 15.30 uur.
In de ruime woonkamer van Hergerborch (Berkel en Rodenrijs) is Welkom! open op maandag, dinsdag en donderdag. Er zijn nog vrijwilligers nodig op de dinsdag en de donderdag, op beide dagen van 13.00 tot 16.00 uur.

Informatie

Mensen kunnen (beginnende) dementie of andere (ouderdoms)beperkingen hebben. Het is dus van belang dat je hier goed mee om kunt gaan. Daarnaast wordt van vrijwilligers gevraagd om actief deel te nemen aan de aangeboden bijscholingen, ongeveer één à twee keer per jaar.
Wil je je aanmelden als bezoekvrijwilliger of wil je meer informatie neem dan gerust contact op via vrijwilligerswerk@swsl.nl of bel 010 - 522 5545.
Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en ander vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.