"Visie en missie spreken mij enorm aan"

Robert Zell nieuwe locatieregisseur Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Robert Zell had geen beter moment kunnen uitkiezen. Op 1 mei begon hij als locatieregisseur bij Welzijn Lansingerland. Amper zes weken later - vandaag, woensdag 9 juni - openen de drie locaties waarvoor hij verantwoordelijk is, weer haar deuren.

Arie van Driel

De Leeuwerik (Bleiswijk) is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur open. Ontmoet! (Bergschenhoek) op doordeweekse dagen van 09.00 tot 17.00 uur. En De Hergerborch (Berkel en Rodenrijs) op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Activiteiten vinden er overigens pas vanaf 1 juli plaats.
Robert. “Wij kijken hoe het de komende twee weken op de locaties gaat. Bijvoorbeeld naar het aantal en het gedrag van de bezoekers. Hoe groot wordt de toestroom en houdt iedereen zich aan de regels? Want onze vrijwilligers moeten er wel een veilig gevoel bij hebben. We starten in de maanden juli en augustus met kleinere activiteiten die op een verantwoorde manier worden gehouden. Ik denk dan aan bijvoorbeeld yoga- en stoelyogalessen, de handwerkclub, koersbal, de leesclub, Pilates en inloop biljart. Helaas zitten de altijd drukbezochte bingo in De Leeuwerik en grote kaartgroepen er nog even niet in. Aan de andere kant beschikt De Leeuwerik wel over een grote tuin die volop mogelijkheden biedt om een en ander op een veilige manier te organiseren."

Chef-kok

Robert Zell kan ervaring in de zorg niet worden ontzegd. Hij was achttien toen hij als leerling-kok in de keuken van het Hilton hotel werkte. Na een half jaar kwam hij erachter dat werken in de hotelbranche/horeca met hele andere werktijden niet zijn ding was. "Ik vond het daar helemaal niks. Bovendien leefde ik in mijn eigen wereld." Hij werd leerling-kok, tevens ambtenaar bij de dienst gemeentelijke verzorging- en verpleeghuizen van de gemeente Rotterdam. Hij haalde diploma´s en werd er chef-kok, leermeester, examinator voor leerling-koks en voedingsdeskundige.
Na de opleidingen MBO en HBO facilitair management met succes te hebben afgerond, werkte hij achtereenvolgens bij De Stromen (nu Aafje), Argos, Het Zonnehuis. Het Rivierenlandziekenhuis in Tiel en Rivas Zorggroep. Vorig jaar, op het hoogtepunt van de pandemie, realiseerde hij in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een speciale Covid-unit. "Aanvankelijk was die bedoeld voor mensen die herstellende waren of revalideerden. Later werden er de allerergste zieken ondergebracht. Toen kwam het coronavirus wel erg dichtbij en was werken in de zorg ook echt niet meer zo leuk."

Behoefte

Sinds 1 mei is Robert Zell dus werkzaam bij Welzijn Lansingerland. "De visie en de missie van de stichting spreken mij enorm aan. Die zijn gebaseerd op de nieuwe toekomst van ouderenzorg, waarbij mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen met laagdrempelige hulp en ondersteuning. Er is een groeiende behoefte aan participatie, ontmoeting en zorg. Mensen willen hun leven graag zo lang mogelijk op hun eigen manier vormgeven, vanuit hun eigen achtergrond en overtuigingen. Welzijn Lansingerland draagt actief bij om deze mogelijkheden te vergroten en gaat daarbij uit van de eigen kracht, wensen en mogelijkheden van de inwoners. In de visie van Welzijn Lansingerland wordt ouderen zoveel mogelijk een goed leefklimaat in eigen omgeving aangeboden. Met steun van mensen uit hun omgeving en onze vrijwilligers."

Voor meer informatie over de locaties, de activiteiten en de ondersteunende diensten: www.welzijnlansingerland.nl of via telefoonnummer 010 - 522 55 45.