Echtpaar Van der Spek-van der Veer al 60 jaar Yin en Yang

Bergschenhoek - "Wij zijn twee tegenovergestelde types die elkaar in balans houden. Ook kunnen wij ontzettend veel met elkaar lachen. Geven en nemen is de basis voor ons 60-jarig huwelijksgeluk." Het kleurrijke leven van Arie van der Spek en Corry van der Veer begon bij een snijbloemenveiling in Honselersdijk.

Lucinda Hereijgers

"Wij werkten allebei voor de Corporatieve Centrale Westlandse Snijbloemenveiling in Honselersdijk", beginnen ze hun levensverhaal. Arie had diverse functies zoals het in- en exporteren van de bloemen en Corry werkte als kantinedame. Arie ging met enige regelmaat naar de kantine, want hij zorgde er altijd voor dat hij zichtbaar in de buurt van Corry te vinden was.
Tijdens de Kerst in 1957 trok Arie eindelijk de stoute schoenen aan en vroeg Corry mee uit eten. Ze gingen op Arie zijn Vespa brommer naar restaurant van Heck in Den Haag. "Wij zijn daarna blijven daten en deden veel leuke dingen samen. Op de Vespa brommer van Arie reden we naar diverse mooie plaatsen in Nederland en deden dan mee aan puzzelritten. Het was een geweldige ervaring om door het prachtige Nederlandse landschap te mogen reizen."

Wonen voor 6 gulden

Arie kon in 1961 voor 6 gulden per week een huis huren aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs. Hij vroeg aan Corry 'zullen we dan maar gaan trouwen?'. Op het gemeentehuis van Naaldwijk zijn Arie en Corry op dinsdag de derde Pinksterdag, 23 mei 1961 getrouwd. Corry heeft altijd goed voor Arie gezorgd, omdat hij lange dagen moest werken. Samen kregen ze een zoon en twee kleinkinderen. Arie en Corry zijn heel dankbaar met hun kleinkinderen en ook zijn ze erg trots op hun.
"Tijdens ons huwelijk hebben wij vele mooie reizen naar prachtige Europese landen gemaakt. In onze Ford Escort gingen wij bepakt en bezakt met onze tent op reis naar het voormalige Joegoslavië, Hongarije, Zwitserland, Duitsland en Italië. Ook hebben wij 15 jaar lang in de duinen van het Kogerstrand op Texel gekampeerd. Daar hebben we onze gezamenlijke kennissen ontmoet waar wij veel mee hebben gelachen", vertelt het bruidspaar.

Hobby’s

Corry heeft jarenlang met veel liefde op haar kleinkinderen gepast, ook hield zij van lezen, kruiswoord- en legpuzzels maken. Arie zijn hobby’s waren klaverjassen en sportvissen. De grootste vis die hij ooit heeft gevangen was een snoek van één meter vier. Jammer genoeg smaakte deze snoek niet zo lekker.
Arie kijkt terug op zijn gelukkige werkzame leven. Arie is vooral trots op zijn opgebouwde bekwaamheid en passie voor de bloemen. Het werken met bloemen heeft Arie veel blijdschap en energie gegeven. Inmiddels wonen Arie en Corry al 17 jaar met veel plezier in hun appartement met uitzicht op de Boterdorpseweg.
"Wij genieten elke dag van de mooie vergezichten en vooral ook van elkaar en onze familie."