Soccer Boys weet jeugdleden op veel fronten te boeien

Bleiswijk - In de meivakantie organiseerde voetbalvereniging Soccer Boys en De Complete Techniek drie dagen lang de EK-voetbaldagen voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Tijdens deze driedaagse trainden de kinderen als een Europees kampioen in eigen land. Wedstrijdjes, spelen en oefeningen waar ruim zeventig jonge leden van de club hun vingers bij afgelikt moeten hebben gezien hun zichtbare enthousiasme. Of om met de woorden van Soccer Boys jeugdvoorzitter Eustache Bountzoukos te spreken: "Ik ben er vooral trots op dat het drie dagen zonder ruzie waren en dat er geen enkele wanklank te bespeuren viel".

Rien Kuyvenhoven

Een speelveld vol met jonge voetballertjes die van hun vereniging en een gulle sponsor volop de gelegenheid kregen zich te vermaken tijdens deze voor sporters ook mindere tijden. Sponsor Bob Blankert van Rapoo Wireless Accessories moet tevreden hebben gezien hoe de jeugd zich wist te vermaken en blij was met een aandenken van de sponsor. Het is volgens zijn zeggen leuk in deze coronatijd iets voor kinderen te doen.
Soccer Boys mocht zich gelukkig prijzen met deze vrijgevigheid en met de eigen inbreng van vrijwilligers en de organisatie van De Complete Techniek (DCT). Het werden drie dagen van veel vermaak waarbij de leiding in handen was van Bryan Ouwerkerk namens DCT. Ouwerkerk was samen met enkele medewerkers drie dagen op sportpark Merenveld aanwezig om, zoals hij het noemde, 'de jeugd op velerlei gebied vermaak te bieden en een stukje opvoeding mee te geven'.

Glimlach

"Nee, het zijn niet alleen spelletjes, een circuit en partijen", aldus Ouwerkerk. "De deelnemers kunnen ook per team punten scoren voor respect, samenwerking en inzet. Ook wordt erop gelet hoe de lunch wordt beleefd. Netjes eten en de rommel opruimen. Noem dit maar de opvoedkundige kant van deze dagen. Leven zoals je thuis aangeleerd is. De dag wordt met z'n allen geopend. Er zijn vaste teams die allemaal een naam van een land hebben waarvoor je punten kunt verdienen. We hebben het al regelmatig meegemaakt dat de kinderen na afloop opmerken dat ze er best veel van geleerd hebben. Dat is ook één van de dingen waar je het voor doet."
Het team van DCT - vijf man sterk - was er verantwoordelijk voor dat de vakantietijd op een sportieve en educatieve wijze zijn beslag kreeg. Volgens Bryan Ouwerkerk was het hoofddoel drie dagen lekker voetballen waarbij plezier voorop staat en er de hele dag een glimlach op het gezicht van de kinderen te zien is.

Trots

Met een blij gezicht liep hij rond als verse jeugdvoorzitter bij de Bleiswijkse voetballers, Eustache Bountzoukos. Een half jaar geleden trad hij aan met enkele nieuwe bestuursleden die ook deze dagen hun gezicht lieten zien bij deze nieuwe vorm van vermaak bij de club. Bountzoukos: "We wilden in deze coronatijd iets terugdoen voor de jeugd. Samen met de Technische Commissie konden we dit op korte termijn regelen tegen een gereduceerd tarief. Er was plaats voor zestig jongens. Er waren echter meer aanvragen en gelukkig konden we het oprekken naar zeventig deelnemers. Fijn is ook dat we de kinderen na afloop, mede door de genoemde sponsor, iets tastbaars konden meegeven, een medaille en diploma. Doordat de accommodatie met vlaggen was aangekleed, kreeg het evenement ook iets feestelijks. Maar de grootste trots bij mij is hoe het allemaal is verlopen. Dat we dit hebben kunnen organiseren en er geen één keer ruzie was en iets kapot is gemaakt. Het complete plaatje wat we voor ogen hadden, is uitgekomen", aldus de jeugdvoorzitter die nu een half jaar in dienst is bij de club.