Samen Lansingerland

Bibliotheekservice voor kinderen door bibliotheek Oostland

Lansingerland - Bibliotheek Oostland is met een boekenservice gestart, speciaal voor basisschoolleerlingen. De bibliotheken zijn dicht vanwege de maatregelen rond COVID-19 en voor kinderen is dat een groot probleem. Uit allerlei onderzoeken blijkt namelijk dat lezen heel belangrijk is voor kinderen.

Om kennis op te doen en zich te ontwikkelen, maar ook om zich beter in te leven en meer begrip te hebben voor anderen, is lezen heel belangrijk. Zo kom je beter mee in de samenleving. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen en gaan daardoor steeds beter lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.
Via de website van de bibliotheek, www.bibliotheekoostland.nl/boekenservice, kunnen kinderen een formulier invullen, waarop ze aangeven wat voor boeken ze graag lezen en wat hun hobby’s zijn. De jeugdspecialisten van de bibliotheek duiken vervolgens met die formulieren de kasten in en kiezen aan de hand van leeftijd, leesniveau en belangstelling drie geschikte boeken uit, die kunnen worden opgehaald of aan huis worden bezorgd door enthousiaste vrijwilligers. In principe kunnen alle kinderen meedoen. Ze moeten wel lid zijn van de bibliotheek. Dat lidmaatschap is gratis tot 18 jaar.
Dat deze actie in goede aarde valt, blijkt uit de vele positieve reacties. “De boeken zijn een schot in de roos!”, mailt Isabelle uit Nootdorp namens haar zoons Loek en Hein. “De jongens hier zijn superblij en de eerste boeken zijn alweer uit. Wat een leuk idee van jullie!” En een moeder in Bleiswijk: “Evi heeft haar drie boeken inmiddels uitgelezen. Ze was erg enthousiast over de keuze van de boeken en heeft nog nooit voor de inleverdatum al haar boeken uitgelezen! Kan ze deze drie boeken terug brengen en drie andere boeken ophalen?”

Meer informatie over het aanbod van de Bibliotheek Oostland is ook te vinden op www.samenlansingerland.nl. Binnen Samen Lansingerland werken Welzijn Lansingerland, Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Bibliotheek Oostland, het Diaconaal Platform Lansingerland, Jeugd- en jongerenwerk Lansingerland en de gemeente Lansingerland samen. De kracht van Samen Lansingerland is dat je zowel om hulp te vragen als om hulp te bieden, niet op zoek hoeft te gaan naar het geschikte loket. Bij Samen Lansingerland komt alles samen.