Een vliegende start voor Huisartsenpraktijk Van Berkel

Bergschenhoek - Stap voor stap starten en langzaam groeien was voor de nieuw gevestigde huisarts Van Berkel er niet bij. Van Berkel is met haar huisartsenpraktijk sinds 4 januari 2021 gevestigd in gezondheidscentrum ‘Gezond Lansingerland’, Bergweg Noord 41 te Bergschenhoek. Door het grote tekort aan huisartsen in de gemeente, de uiterst zorgvuldige, deskundige en efficiënte werkwijze van de nieuw gevestigde huisarts Van Berkel is het aantal inschrijvingen de eerste drie maanden sinds haar opening boven verwachting gegaan. Bijna dagelijks krijgt Van Berkel, bijvoorbeeld via bestaande patiënten, nieuwe inschrijvingen aangedragen.

Lucinda Hereijgers

Van Berkel vertelt dat ze zowel geneeskunde als psychologie heeft gestudeerd. "Deze twee professies blijken een goede aanvulling op elkaar te zijn, omdat mijn patiënten met allerlei vragen op zowel fysiek als mentaal vlak komen. Voordat ik mijn eigen huisartsenpraktijk ging starten, heb ik goed nagedacht over mijn werkwijze als huisarts. Hierbij kwam ik tot de conclusie dat een zo compleet en efficiënt mogelijke benadering voor mijn patiënt een absolute must moest zijn.”

Efficiënt

Als er bij mijn patiënten bloed afgenomen dient te worden dan verzorg ik dat zelf. Zo hoeven mijn patiënten geen aparte afspraak in te plannen bij een prikpost. Op deze wijze bespaar ik tijd voor mijn patiënt en daarbij kunnen we sneller beschikken over de uitslag.”
Daarnaast geeft Van Berkel aan, dat haar patiënten de mogelijkheid hebben op haar avondspreekuur te komen. Dit is op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur. “Naast het maken van een persoonlijke afspraak, hebben mijn patiënten de mogelijkheid om online vragen aan mij te stellen. Ook van deze dienst maken mijn patiënten veelvuldig gebruik. Ik heb bewust voor deze efficiënte werkwijze gekozen, omdat deze nieuwe manier van werken, past in deze huidige tijd”, aldus Van Berkel.

Goede locatie

Gezondheidscentrum ‘Gezond Lansingerland’ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 174 stopt voor de deur. Daarbij is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en ook in de directe omgeving. Een ander bijkomend voordeel is, dat op deze locatie verschillende zorgverleners bij elkaar zitten, waardoor afspraken efficiënt kunnen worden gecombineerd.
Omdat de eerste 100 dagen, circa drie maanden, nu voorbij zijn en de groei van haar praktijk boven verwachting is gegaan, oriënteert Van Berkel zich op uitbreiding van haar praktijk. “Zo zal ik op niet al te lange termijn op zoek gaan naar een doktersassistente. Er is gelukkig al wel iemand aanwezig die op dit moment de telefoon opneemt en mijn planning verzorgt. Dat is erg prettig in deze opstartfase die naar mijn volle tevredenheid is verlopen.”

Ruimte voor nieuwe patiënten

Wie op de wachtlijst bij een huisartsenpraktijk in de gemeente Lansingerland staat of op zoek is naar een nieuwe huisarts kan zich als nieuwe patiënt laten inschrijven. Op de website www.huisartsvanberkel.nl is een online inschrijfformulier en meer informatie te vinden. Een vraag stellen per mail of telefonisch via info@huisartsvanberkel.nl of 010 – 261 80 01 is eveneens mogelijk.
De praktijk is open voor inschrijvingen van inwoners uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk.