Stuur DE waardepunten op voor kankeronderzoek

Lansingerland/regio - Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor kankeronderzoek door het Erasmus Medisch Centrum. Bert Barendrecht (77) is vrijwilliger voor het fonds en merkte, dat er tijdens de coronacrisis nauwelijks acties worden opgezet om geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarom heeft hij zelf een landelijke actie opgezet waarbij mensen gratis hun Douwe Egberts-, Pickwick- en Perlawaardepunten naar het fonds op kunnen sturen.

Gemma Karsemeijer

Normaal gesproken haalt het fonds veel geld op doordat vrijwilligers acties opzetten. Denk bijvoorbeeld aan kleinere verkoopacties of grote acties als de Roparun, waarvan een deel van de opbrengsten ook naar kankeronderzoek gaat. Helaas zijn dit soort acties vanwege de coronamaatregelen niet meer mogelijk, waardoor organisaties zoals het Daniel den Hoed Fonds veel minder geld binnenkrijgen. Daarom zet Bert zich nu in voor een actie waar mensen gemakkelijk vanuit huis aan mee kunnen doen.

Mensen kunnen de genoemde waardepunten gratis opsturen naar het Daniel den Hoed Fonds. Bert telt de spaarpunten en koopt hier producten van bij de Blokker. De producten zet hij vervolgens voor minder dan de nieuwprijs op Marktplaats en de opbrengst daarvan gaat volledig naar het Daniel den Hoed Fonds. Helaas is het door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk om de waardepunten in te leveren bij de winkel. Toch kunnen mensen de waardepunten gewoon opsturen, al zal het inwisselen even moeten wachten tot de maatregelen het toelaten. Er zijn inmiddels al meerdere postzakken vol aan waardepunten opgestuurd, vertelt Bert trots. Zijn landelijke actie heeft tot nu toe al maar liefst € 1.150,- opgeleverd, aldus het Daniel den Hoed Fonds.

‘Spaarpuntenbank’ voor Old Stars

Dit is niet de eerste keer dat Bert zich met een waardepuntenactie inzet om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hij heeft vier jaar geleden een soortgelijke actie opgezet samen met de Old Stars, waar hij zelf ook voetbalt. Toen noemden ze het nog de Spaarpuntenbank en de opbrengst van de actie ging toen volledig naar de Haagse Hoed, de Haagse afdeling van het Daniel den Hoed Fonds. De Spaarpuntenbank heeft toentertijd een mooi bedrag opgeleverd voor de Haagse Hoed, maar Bert hoopt met deze nieuwe landelijke actie nog veel meer geld op te halen.

Zelf meedoen?

Wilt u zelf meedoen met de spaarpuntenactie om het Daniel den Hoed fonds te steunen? Dan kunt u uw Douwe Egberts-, Pickwick- of Perlaspaarpunten gratis opsturen naar Daniel den Hoed Fonds, antwoordnummer 80133-GK212, 3080 VB Rotterdam. Voor meer info kunt u telefonisch contact opnemen met Bert Barendrecht, tel. 06 - 41035872 of 010 - 7034802.
Kunt u geen spaarpunten doneren, maar wilt u wel geld schenken aan het Daniël den Hoed Fonds? Dan kunt u geld overmaken naar het rekeningnummer NL46 RABO 01 02 0696 11. Ook kunt u zelf een actie opzetten voor het Daniel den Hoed fonds. Meer informatie hierover is te vinden op www.erasmusmcfoundation.nl/danieldenhoedfonds.