Bloemen, bijna niet meer weg te denken bij een uitvaart

Regio - Een belangrijk onderdeel van een uitvaart zijn bloemen. Met de juiste bloemen kun je veel uitdrukken. Maar hoe kiest u de juiste bloemen voor het rouwboeket?

Als u het lastig vindt om een keuze te maken dan kunt u natuurlijk gaan voor een veilige keuze. De meest gebruikte, en volgens velen de meest geschikte, bloem voor een rouwboeket is de witte lelie. Ook witte rozen zijn een veilige keuze. Maar u kunt zich ook laten inspireren door de betekenis van bloemen en planten en daar uw keuze op baseren. Naast de bloemkeuze is ook kleur een belangrijk onderdeel bij een rouwboeket. Per cultuur verschilt de betekenis van kleuren.

Uitdrukkingskracht

Elke bloem heeft een eigen betekenis en kan met die gedachte worden gebruikt bij de samenstelling van een rouwboeket. De amaryllis bijvoorbeeld staat voor betoverende schoonheid, de jasmijn ademt vriendschap en naastenliefde en lotusbloemen symboliseren zuiverheid. Rozen, lelies of margrieten, alle bloemen en stijlen zijn mogelijk. Van klassiek tot nonchalant. Ook een boeket met bloemen uit eigen tuin is een sfeervolle mogelijkheid. Steeds vaker worden genodigden voor een uitvaart verzocht één bloem mee te nemen. De losse bloemen worden vervolgens gebruikt om één bloemstuk samen te stellen, bijvoorbeeld in de vorm van een hart.

Laat u adviseren door een bloemist, zij adviseren u graag.