Prijs Pop-up galerie: de mooiste foto!

Berkel en Rodenrijs - John van der Meer uit Bergschenhoek is de gelukkige winnaar van een door hemzelf gekozen ‘mooiste foto’ uit de Pop-up fotogalerie in december 2020. Hij koos voor een door fotobewerking geabstraheerde foto met felle kleuren van Yvonne Gruis.

“Wij hebben thuis ook werk van Arno Overdevest, want mijn vrouw Anneke en ik houden van kleurrijk en een beetje abstract. Dan kan je er zelf in zien wat je wil. Ik win nooit een prijs, dus dit vind ik hartstikke leuk!” De foto kan meteen worden opgehangen, want is ingelijst en al. Op een zaterdag in januari werd de foto door Yvonne aan John overhandigd, in bijzijn van Anneke en Marc, uiteraard met inachtneming van het houden van afstand tot elkaar.

Bezichtigen in de wandeling

De pop-up galerie heeft vijf etalages met een eigen sfeer. Dit geeft mensen de gelegenheid werk van diverse fotografen te bezichtigen, ieder met een eigen benadering in de fotografie. Dat bezichtigen gebeurt in de wandeling, veilig buiten, op uw eigen tijd, want het kan elke dag, de hele dag. Er staan ook fotowerken tegen de achterwand van de winkel. Als men iets wil kopen, kan men een mailtje sturen naar de betreffende kunstenaar en met hem/haar verder afspreken. Er zijn fotowerken in velerlei prijsklassen. De foto’s hebben een beperkte oplage en zijn soms zelfs uniek. Men kan ook een Youtube-filmpje downloaden: https://youtu.be/1D691vTw3ZU met een fotoreportage van ‘de Buurt’ dat wil zeggen Lansingerland en omgeving.

Nieuwe foto's

Inmiddels zijn alle vijf de etalages veranderd en er is dus weer veel te zien. Ook in januari kan men een ‘mooiste foto’ winnen, in klein formaat, op professioneel fotopapier afgedrukt en netjes ingelijst. Dit keer zijn er maar twee vragen te beantwoorden: Welke foto vindt u/ vind jij de mooiste en waarom zou u/je deze foto willen winnen?
De antwoorden zet u op de mail naar ygruis@xs4all.nl en aan het eind van de maand wordt er weer een winnaar gekozen. Marc Olthoff: “wij vinden het leuk als mensen de moeite nemen naar onze kunstwerken te komen kijken. Met zo’n prijsvraag nodig je hen uit om nog beter te kijken en af te wegen wat zij er echt van vinden. Wij hebben al vele leuke reacties gehad en dat stimuleert ons ook weer!”
Naast werk van Yvonne en Marc hangen er foto’s van Karin van Bijlevelt uit Berkel en Rodenrijs en Claudia van der Starre uit Bergschenhoek. Ieder hebben zij een eigen stijl, dus is daar vast wel iets bij wat ook u mooi of bijzonder vindt. Gaat dat zien!