Samen Lansingerland: In mijn eentje drie mensen gelukkig maken

Lansingerland - Aad (65) vulde zijn dagen sinds zijn pensionering met fietsen, wandelen, tennissen en ook de kleinkinderen zorgden voor genoeg afleiding. Sinds kort is hij ook als vrijwilliger bij Welzijn Lansingerland actief.

"Ruim een jaar nadat ik met pensioen ging, zag ik in De Heraut een advertentie van Stichting Welzijn, ze zochten mensen die mantelzorgers wilden helpen. Ik heb een heel fijn leven maar gun dat anderen ook. Daarom wilde ik graag iets voor een ander doen. Van betekenis zijn", vertelt Aad. "Sinds een paar weken bezoek ik een meneer die gezondheidsproblemen heeft. Dit doe ik op een vaste dag op de tijd dat mevrouw naar haar wandelgroepje gaat. Zo kan zij ook echt even ontstressen. Een paar uurtjes per week praat, wandel of fiets ik met deze meneer. Hij en zijn vrouw kijken er elke week naar uit als ik kom. Ik vind het erg leuk om te doen en het geeft me een goed gevoel als ik zie dat zij er zo blij mee zijn. Wat wil je nog meer? Zowel zij als ik worden hier gelukkig van. Een kleine moeite en dankbaar werk!", aldus Aad.

Altijd wat te doen

Bij Welzijn Lansingerland kunnen ze nog wel meer mannen (en vrouwen) gebruiken die mantelzorgers willen ontlasten. Maar ook voor het doen van klusjes bij mensen, maaltijden rondbrengen, formulieren invullen voor mensen met een krappe beurs (Samen Doen spreekuur). Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het beantwoorden van telefoontjes, het servicepunt van Samen Lansingerland bemensen of achter de bar staan in Ontmoet! of De Leeuwerik. Hoeveel tijd en welke kwaliteiten je ook hebt: er is altijd wat te doen.
Door de coördinatoren van Welzijn Lansingerland word je goed begeleid en krijg je cursussen om het werk goed te kunnen doen. Nu in coronatijd is dat allemaal wel wat lastiger, veel gaat telefonisch of online.
Heeft u ook een paar uurtjes per week tijd en zin om iets voor een ander te betekenen?
Kijk op de vacaturebank van het VIP https://vacaturebank.viplansingerland.nl/ of meld je meteen aan bij de coördinator Jeanet Moerings, tel. 010 - 522 55 45 of mail naar vrijwilligerswerk@swsl.nl.