Nieuwbouw Wethouder Schipperstraat krijgt vorm

Berkel en Rodenrijs - De werkzaamheden voor de nieuwbouw aan de Wethouder Schipperstraat en de Coornwinderlaan zijn in volle gang. Komend voorjaar levert 3B Wonen hier 43 super energiezuinige woningen op. Hoe staat het ermee? We spraken met Leo van Staalduinen, projectleider bij 3B Wonen.

Aannemer Klaassen is volop bezig om de ruwbouw casco’s te maken. "Hierbij worden eerst wanden geplaatst. Daarna worden er betonnen vloeren op de wanden gelegd. Als de eerste en tweede verdiepingsvloer geplaatst zijn, worden de steigers neergezet. Vanaf de steiger worden de kunststof kozijnen geplaatst. Hierna komt de metselaar de gevel isoleren en metselen", vertelt Leo.

Waterpompen

De waterpompen op de bouwplaats draaiden dag en nacht. Leo licht toe: "Deze buurt kenmerkt zich door een hoog grondwaterwaterpeil. Tijdens de bouw moet de bouwput droog blijven. Daarom stonden de pompen dag en nacht aan. De aannemer heeft inmiddels de fundering gemaakt en de pompen worden nu alleen aangezet als dit nodig is, bijvoorbeeld bij hevige regenval."

Communicatie met omwonenden

Direct omwonenden ondervinden soms hinder van de nieuwbouw bij hen in de buurt.
"Bij dit soort projecten nemen we bewoners en de buurt altijd zo goed mogelijk mee in de ontwikkeling", zegt Leo. "Dit doen we door het vormen van meedenkgroepen van bewoners en omwonenden, het organiseren van inlopen en het versturen van nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven die we verstuurd hebben aan bewoners en direct omwonenden zijn ook op onze website www.3bwonen.nl te vinden onder ‘projecten’ en dan ‘Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan’."

Verhuur en oplevering

In november worden de woningen geadverteerd op Woonnet Rijnmond. Belangstellenden die ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond kunnen dan reageren.
Leo verwacht dat de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2021 gereed zijn en kunnen worden opgeleverd. "Uiteraard zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. In de Wethouder Schipperstraat gaat de gemeente in het eerste kwartaal van 2021 het riool nog vernieuwen en de bestrating opnieuw aanbrengen. Als de woningen en de bestrating klaar zijn, kunnen de woningen worden opgeleverd."