Fantastisch afscheid groep 8 CBS de Poort

Bleiswijk - Ook voor groep 8 van CBS de Poort ging alles dit jaar anders door het coronavirus. Binnen een week kregen de kinderen elke dag les in het online leslokaal. Voor groep 8 kon de kampweek niet doorgaan, maar gelukkig is het wel gelukt een leuke feestweek voor deze groep te organiseren.

De afgelopen maanden konden de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen gewoon doorgaan. Tijdens de bijeenkomst in het online klaslokaal werd op een gegeven moment ook de musical uitgekozen en werden de rollen verdeeld. Er werd geoefend via Teams. Iedereen zat thuis achter een pc zijn of haar rol met de juffen te repeteren.
Later konden de leerlingen weer naar school, eerst met halve klassen, maar gelukkig na een aantal weken weer met de hele klas. Voor groep 8 was het enorm jammer dat de kampweek niet kon doorgaan. Daarom werd in korte tijd een leuke feestweek voor groep 8 georganiseerd. Elke dag gingen ze op de fiets eropuit. Zo fietsten ze naar het zwembad, het trampoline park, het klimbos, de bioscoop en gingen ze suppen en kanoën. Voor ’s avonds hadden ouders een verrassingsfeest geregeld. Een heerlijke afsluiting voor deze 28 kanjers.
Vorige week maandag- en dinsdagavond konden ouders op gepaste afstand de musical bekijken terwijl opa’s, oma’s broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen via de livestream meekeken. Kortom, ondanks de beperkingen had groep 8 een heerlijk einde van het hun basisschooltijd!