Nieuwe vrijwilligers voor Humanitas Home-Start

Lansingerland - Humanitas Home-Start vierde onlangs een feestelijk moment met de uitreiking van de certificaten voor twee nieuwe vrijwilligers die de voorbereidende training afrondden. Deze nieuwe vrijwilligers, ook wel maatjes genoemd, worden nu ingezet bij een gezin om de ouders te ondersteunen.

Gezinnen die tijdelijk door een wat lastigere periode gaan, kunnen een beroep doen op Home-Start.
Deze laagdrempelige ondersteuning is voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar, vindt plaats bij het gezin thuis en is een paar uurtjes per week. Gezinnen die bijvoorbeeld weinig contacten in de buurt hebben, waar het ritme weg is door de komst van een baby, waar sprake is van ziekte of andere zorgen, kunnen zich aanmelden. De gezinnen kunnen tot een periode van twee jaar begeleid worden door een vrijwilliger. De vrijwilligers werken discreet en worden ondersteund door de coördinatoren van Home-Start. De nieuwe vrijwilligers zullen net als de al langer actieve maatjes, terugkom- en themabijeenkomsten alsmede een jaarlijks vrijwilligersuitje kunnen bijwonen.
Humanitas Home-Start zoekt nu, na de coronacrisis, meer vrijwilligers die een maatje willen zijn voor een moeder of vader.
Interesse in vrijwilliger worden voor Home-Start Lansingerland of op zoek naar ondersteuning? Neem vrijblijvend contact op met de coördinatoren van Humanitas Home-Start via mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl of kijk op Facebook of Instagram.