Weekmarkt voorzichtig weer van start

Lansingerland - Vanwege de coronacrisis en het daaruit voortvloeiende samenscholingsverbod, was de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs vanaf 18 maart jongstleden gesloten. Vanaf woensdag 13 mei kan de markt in bescheiden vorm weer van start.

Nu een versoepeling van maatregelen mogelijk is, kan de weekmarkt weer opgestart worden binnen de kaders die de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stelt. De Veiligheidsregio stelt als voorwaarde dat alleen kramen die levensmiddelen, planten en bloemen verkopen op de markt mogen staan voorzover de publieke gezondheid gegarandeerd wordt.

Locaties

Op de weekmarkt staan twintig food kramen en zestien non-food kramen. Doordat plaatsing van kramen op de Kerksingel en Kerkstraat (vooralsnog) niet op een verantwoorde wijze mogelijk is, is voor deze marktkramen naar een alternatieve locatie gezocht. Gekozen is voor de parkeerplaats die grenst aan het Westerwater en de Gemeentewerf. De kramen in de Herenstraat en op het Plein (voor 't Vierkantje) kunnen, wellicht op een iets ander plekje, blijven staan.
Vanwege de eis dat de marktgangers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moet kunnen houden, wordt de markt hierdoor veel ruimer van opzet. De marktkooplieden krijgen strikte instructies hoe te handelen. Boa’s zullen ook toezien op een goed verloop van de markt en het in acht nemen van de 1,5 meter grens