Bloedprikken alleen op afspraak

Poliklinieken Franciscus Gasthuis & Vlietland langzaam weer van start

Rotterdam - De poliklinieken op de ziekenhuis- en poliklinieklocaties van het Franciscus Gasthuis & Vlietland gaan gefaseerd weer van start met de zorg aan meer patiënten. De komende weken worden afspraken gemaakt met patiënten die zonder zorg kans lopen om veel zieker te worden. Het besluit voor welke patiënten dit van toepassing is, wordt genomen door de verantwoordelijke arts, samen met de huisarts. Patiënten die een afspraak krijgen om naar het ziekenhuis te komen, worden gebeld.

Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland doet men er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te maken.
Bij de hoofdingang vindt er een screening plaats of de patiënt gezondheidsklachten heeft die lijken op coronaklachten. Patiënten die deze klachten hebben, krijgen een mondmasker op en gaan daarmee naar hun afspraak. Zij blijven dit mondmasker dragen totdat zij het ziekenhuis weer verlaten via de hoofduitgang.
De poliklinieken worden anders ingericht, zodat men 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Ook zijn de balies voorzien van spatschermen.
Er hangen posters in het ziekenhuis met daarop de hygiënemaatregelen. Iedereen wordt dringend gevraagd zich aan deze maatregelen te houden.

Bezoek nog niet toegestaan

In eerste instantie wordt de reguliere zorg opgestart, voordat de bezoekregeling weer wordt opengesteld. Eerst wil men de patiëntenstromen in het ziekenhuis op een veilige manier reguleren. Zodra er gelegenheid is om meer mensen toegang te verlenen tot het ziekenhuis, is bezoek weer welkom.

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 11 mei kunnen patiënten alleen nog bloed laten prikken op afspraak. Dit geldt voor alle bloedprikpunten van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Door patiënten alleen bloed te laten prikken op afspraak, kan worden voorkomen dat er te veel mensen tegelijk naar een bloedprikpunt komen of dat de wachtruimte te vol is. Patiënten kunnen vanaf zaterdag 9 mei via www.franciscus.nl/bloedprikken hun afspraak maken.

Huisartsen in onze regio merken dat patiënten met niet-corona gerelateerde gezondheidsklachten het contact met de huisarts, hun specialist in het ziekenhuis of spoedeisende hulp soms uitstellen. Wachten is echter niet nodig. Men kan veilige en kwalitatief goede zorg krijgen. Het is heel belangrijk dat patiënten op tijd de juiste medische hulp krijgen. Patiënten die klachten hebben of zich zorgen maken over hun gezondheid, kunnen contact opnemen met hun huisarts.