Een ode aan schrijvers tijdens de Boekenweek

Lansingerland - Van 7 tot en met 15 maart vindt de Boekenweek plaats. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-)fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek Oostland doet mee.

Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. In de vestigingen van Bibliotheek Oostland zijn rondom dit thema de mooiste boeken te vinden.

Schrijversmarkt

Daarnaast zet Bibliotheek Oostland lokale schrijvers in het zonnetje tijdens de Schrijversmarkt op zaterdag 7 maart van 12.00 tot 14.00 uur in de vestiging Berkel en Rodenrijs. Verschillende schrijvers zijn aanwezig, waaronder Erika van Dalen (Bleiswijk) en Astrid van den Bulk (Berkel en Rodenrijs) die ieder een boek schreven om hun beleving rondom het verliezen van een dierbare toegankelijk te maken. Daarnaast zullen Uitgeverij Oostland, Marguerite de Ruijter, Antoon Derix, Arie van Driel en enkele dichters zichzelf en hun werk presenteren. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.
Ook schrijvers in spe zijn van harte welkom op de schrijversmarkt. Zij kunnen om 11.30 uur meedoen aan de workshop creatief schrijven die gegeven wordt door de Dennis Rijnvis uit Pijnacker, ook wel bekend als Schrijfvis (aanmelden via de website van Bibliotheek Oostland). Om 13.00 uur zal Erika van Dalen uitleg geven over schrijf- en verteltechnieken.

Boekenweekgeschenk

Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Koop je tijdens de Boekenweek voor tenminste € 15 aan Nederlandstalige boeken, dan krijg je dit jaar het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl daarbij cadeau. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk mag je op zondag 15 maart de hele dag gratis reizen met de trein. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay en Babs Gons het Boekenweekgedicht.