Met verbijstering las ik het ingezonden stukje van mevrouw Van Dorp, dat vorige week in De Heraut stond. Ook wij hebben zoiets meegemaakt, maar dan bij sporthal de Zijde.
Begin 2019 gingen wij op dinsdagavond vanaf 20.00 uur daar sporten. Aangezien er weer een ouderavond van de scholen was, lukte het ons niet een parkeerplek te vinden. We waren al wat laat en mijn dochter en ik parkeerden de auto op het plein waar meer auto’s stonden en er GEEN parkeerverbodsbord stond. Toen wij om 21.00 uur klaar waren en bij de auto kwamen, stonden er twee agenten. Ze stapten uit en één liep naar een auto met jongelui die iets verder stond, de andere stond bij onze auto.
Wij vroegen waarom hij een bon uitschreef, wij stonden verkeerd geparkeerd en kregen een boete. Ondertussen mocht de andere auto na een waarschuwing weg rijden. Wij verklaarden dat er bij aankomst geen parkeermogelijkheid was en dat er geen verbodsbord stond. Sorry, we zullen het niet meer doen, gaf ik nog aan. De agent maakte me voor leugenaar uit en ik kreeg de boete van jawel 95 euro.
Wat schetst mijn verbazing. Een week later was er weer een ouderavond en chaos. Na gebeld te hebben met de politie kreeg ik te horen dat er geen tijd was te komen. Heb daarna op de nodige dinsdagavonden gebeld als het weer raak was, foto's gemaakt en het zelfs voor laten komen, nou wat een schertsvertoning was dat. Dat versterkt je vertrouwen in de rechtsstaat, maar niet heus.
We moesten gewoon betalen. Maar elke keer als er weer van die avonden zijn staat men tegenwoordig zelfs in de berm geparkeerd. Dat mag nu wel ineens, het wordt getolereerd. Logisch dat ik een beetje een vervelende smaak van zulke praktijken in de mond krijg. Ook omdat de andere auto met jongelui gewoon weg kon rijden zonder boete.
De desbetreffende agent zal wel zijn dag niet hebben gehad, maar u begrijpt dat ik die pet die ons allemaal past heel gauw in de container heb gegooid. Ben klaar met die strepenjagers, en wat blijkt? De mentaliteit van de ordehandhavers is alleen maar verergerd, zoals uit het stukje van vorige week blijkt. Triest, en daar moeten wij dan respect voor hebben.

B. Oranje