Grieks restaurant Olympus in andere handen

Berkel en Rodenrijs – Het Griekse restaurant Olympus, al vele jaren actief aan de Nieuwstraat 7 in Berkel Centrum, krijgt met ingang van deze week een nieuw gezicht. De oude eigenaar heeft zich teruggetrokken en Kostas Tsimarakis gaat er samen met zijn partner Sofie Tsipa aan de slag als de nieuwe bedrijfsleider.

Kostas en Sofie willen er een gezellig en huiselijk familierestaurant van maken. Ze leerden elkaar in een Grieks restaurant kennen en delen dezelfde passie.
Beiden hebben een Griekse achtergrond. Kostas kwam in 1996 naar Nederland waar hij de HBO opleiding Bedrijfseconomie volgde. In zijn vrije tijd werkte hij in de horeca bij een Griek in Voorburg. Begonnen tussen de afwas, doorgegroeid naar hulpkok, achter de bar en in de bediening. Na zijn studie met goed gevolg afgesloten te hebben koos hij toch voor de horeca. Kosta werd bedrijfsleider in diverse Griekse restaurant en kon in Berkel Centrum een volgende stap zetten.

Opgeknapt

De deuren van het restaurant bleven enkele weken dicht om de zaak te kunnen opknappen. Het paar werd daarbij terzijde gestaan door tal van familieleden met twee ‘rechterhanden’. Vanaf woensdag gaat de deur open en kan iedereen een kijkje komen nemen in het restaurant en ook zullen er flyers rondgaan in de omgeving. Het restaurant biedt 50 zitplaatsen; allemaal op de begane grond. Met op de kaart mooie en bekende Griekse producten. Sofie, eveneens van Griekse afkomst en vijf jaar geleden naar Nederland gekomen, zal in de keuken staan waar zij alle recepten maakt en meekookt; ze heeft een jarenlange ervaring als kok. Het is een droom van beiden om samen aan de slag te gaan in een zaak waar goede producten worden uitgeserveerd in een huiselijke sfeer.

Kaart

Op de kaart komen de vertrouwde gerechten als giros, tsatsiki, een mixschotel, maar ook baklava, Griekse yoghurt en lekkere kormos voor. “Een complete kaart en alles huisgemaakt. Daarbij schenken we op verzoek een goede Griekse wijn. We willen de zaak de komende tijd verder uitbouwen tot een restaurant voor iedereen! Alleen, samen, met de familie, met vrienden, voor het vieren van een feest; iedereen is welkom! Ook afhalen van gerechten is mogelijk.”
Olympus is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur; de keuken is geopend tot 22.00 uur. Reserveren kan via 010 - 5147104.