Geslaagde bedankweek voor vrijwilligers Lansingerland

Lansingerland - De door het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) en Stichting Welzijn Lansingerland georganiseerde 'Bedankweek voor vrijwilligers' is een groot succes geworden. Op diverse locaties van allerlei organisaties en instanties in Lansingerland, konden vrijwilligers, onder wie ook mantelzorgers, zich een ochtend en/of middag even ontspannen met allerlei leuke activiteiten.

Door John Hofman

De Heraut nam een kijkje in de Oranjehoeck in Bergschenhoek waar vrijwilligers konden bloemschikken en op het Wolfert Lansing waar een high tea werd gehouden.
De vrijwilligers konden kiezen uit tal van activiteiten. Totaal hadden zich voor de hele week 115 vrijwilligers aangemeld. Als je, zoals de meesten, wekelijks voor anderen bezig bent, dan is het fijn om er even tussenuit te kunnen en je hoofd leeg te maken.
In de Oranjehoeck werd men ontvangen door activiteitenbegeleidster Karin Broere. De ochtend begon met koffie en gebak. VIP Lansingerland en Welzijn hadden Speciaal Groenactiviteiten uit Zwijndrecht uitgenodigd om een workshop bloemschikken te houden. Alle aanwezige vrijwilligsters - het waren inderdaad allemaal dames - konden zelf hun eigen bloemstukje maken. Alle benodigde materialen waren producten uit de natuur, zoals takjes, dennenappels en mos, maar ook waren er bloembolletjes. Dat er een aantal creatieve mensen tussen zat, bleek al snel, want de mooiste bloemstukjes kwamen tevoorschijn. Het was 'praten en breien' tegelijk en daardoor werd het er alleen maar gezelliger op. Men mocht na afloop het zelfgemaakte stukje mee naar huis nemen.

Jongeren

Maar laten we eerlijk zijn: de jeugd kan er ook wat van. Leerlingen van Wolfert Lansing, vmbo klas 4B en 4C, hadden op hun beurt de vrijwilligers uitgenodigd voor een echte High Tea en niet zo maar één: ze hadden zelf alle lekkernijen samen met de docenten klaar gemaakt. Donderdagmiddag 13 februari kwamen er zo'n 40 vrijwilligers op af en ze hebben daar geen spijt van gehad. De High Tea deed niet onder voor een professioneel restaurant. In zijn welkomstwoord zei directeur Arnold Koot dan ook zeer trots te zijn op zijn leerlingen én docenten. "Ze hebben hiervoor ook hun vrije middag opgeofferd. Er staat van alles op tafel, zowel zoet als hartig en ik zou zeggen: geniet er van", aldus Koot.
Inderdaad was de keuze reuze. De docent voor onder meer het vak 'Bijzondere keuken' was ook aanwezig om alles in goede banen te leiden. De leerlingen namen ook de taak op zich hun gasten te bedienen en dat ging ze goed af.
"Het 'boegbeeld' van deze middag is wel Ywem Michael", vertelde directeur Koot. "Haar wil ik toch wel even apart noemen."
Aan de Bedankweek nam ook Melanchthon Berkroden in Berkel en Rodenrijs deel. Daar werd een lunch voorgeschoteld, dit alles bedoeld om de vrijwilligers flink te verwennen en dat is voor 100% gelukt.

Oproep

Hierbij tevens een oproep van het VIP en Stichting Welzijn om u ook aan te melden als vrijwilliger voor onder meer wandelen en fietsen met bewoners van de verpleeghuizen in Lansingerland of gewoon maatje te zijn van iemand. "We kunnen er nog genoeg gebruiken." Meldt u gerust aan of ga er eens een kijkje nemen! Enkele uurtjes per week is al voldoende. Aanmelden kan onder meer bij: k.broere@ laurens.nl . Zij geeft u alle informatie en u kunt kiezen uit verschillende verpleeghuizen in Lansingerland.