Bleiswijk - De jaarlijkse Wereldgebedsdag wordt gehouden op vrijdagavond 6 maart 2020. Die dag is er een wereldwijde keten van gebed. Het thema zal zijn: Sta op en ga!
De viering van Wereldgebedsdag wordt ieder jaar voorbereid door vrouwen uit een ander land. Tijdens de gebedsdienst wordt ervaren hoe taal en cultuur van invloed zijn op de uitleg en de praktische toepassing van Bijbelse teksten: mensen delen elkaars zorgen, luisteren naar elkaar en voelen zich daardoor ook solidair met elkaar. De viering voor dit jaar is voorbereid door vrouwen uit Zimbabwe en aangepast door de IKO voorbereidingsgroep.
De collecte is bestemd voor een drietal projecten die vooral te maken hebben met sociale ontwikkeling en omstandigheden van onder andere kinderen en gehandicapten.
De liturgie is aangereikt vanuit de landelijke organisatie en wordt verzorgd door leden van de vier plaatselijke kerken. De meditatie wordt verzorgd door de heer Jan van Dijk vanuit de Evangelische gemeente De Driehoek.
Belangstellenden zijn van harte welkom voor deze IKO gebedsdienst in de Open Hof op vrijdagavond 6 maart om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot onderlinge ontmoeting.