Lansingerland - Kwadraad Maatschappelijk Werk organiseert dit voorjaar verschillende cursussen.
Vanaf 2 maart staat de cursus Assertiviteit Volwassen Vrouwen op het programma. Tijdens deze cursus leer je beter voor jezelf opkomen. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek.
De cursus Creatief Leven is ontwikkeld voor mensen die zich langdurig eenzaam voelen en daar iets aan willen doen om weer grip op het leven te krijgen. Het is een serieuze, maar plezierige training, waarbij ieder met zijn/haar eigen uitdaging aan de slag gaat door middel van (creatieve) opdrachten het een werkboek. Deze cursus start ook op 2 maart.
Spel- en praatgroep KIES is er voor kinderen van groep 4 tot en met 8 in echtscheidingssituaties. KIES helpt kinderen van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Vanaf 12 maart zijn er weer zeven nieuwe bijeenkomsten voor de kinderen in deze leeftijdsgroep.
Kwadraad merkt dat veel gescheiden ouders tegen dezelfde vragen aanlopen. De cursus KIES Gescheiden Opvoeden is er voor alle gescheiden en alleenstaande ouders die nieuwe impulsen kunnen gebruiken in het positief opvoeden. Er zijn drie thema-avonden: Scheiding en verlies; hoe nu verder?, Gescheiden opvoeden (parallel ouderschap) en Samengesteld gezin. Ouders kunnen kiezen aan welke thema-avonden zij deelnemen.
Kijk voor data en meer informatie op: https://www.kwadraad.nl/kalender/assertiviteit-vrouwen-2-maart-2020-lansingerland/