Lezing ‘Geloof verbeeld in kleur’

Bleiswijk - In de serie thema-avonden in de Open Hof over geloof en maatschappelijke ontwikkelingen zal op woensdag 5 februari drs. Anne-Marie van der Wilt, predikant, theoloog en beeldend kunstenaar een lezing houden over het gebruik van beeldende kunst om belangrijke thema’s uit geloof en leven uit te drukken.

De lezing begint om 19.30 uur in de Open Hof, Dorpsstraat 50. Tijdens de lezing zal Anne-Marie van der Wilt beeldmateriaal van haar werk tonen en zal er volop gelegenheid tot interactie zijn. Na afloop is er de mogelijkheid om kaarten van haar werk te kopen, evenals haar boek Zin in Kleur. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten is welkom.
Als predikant, theoloog en beeldend kunstenaar werkt Anne-Marie van der Wilt regelmatig voor kerken, ziekenhuizen, zorgcentra, huizen van bewaring en andere instellingen. Daar ervaart ze dat verbeelding en kleurgebruik van groot belang zijn voor de geloofsbeleving en beleving van zin in het bestaan. De postmoderne tijd heeft meer dan ooit behoefte aan verbeelding als aspect van zingeving. In een spel van kleur en vormgeeft zij uitdrukking aan existentiële thema's. Met haar werk wil zij ruimte bieden aan de verbeelding van de toeschouwer. Zij maakt toegepast werk in opdracht (liturgische kleden voor de eredienst, kunstwerken en ramen voor kerken en stiltecentra) en vrije kunstwerken. Haar werk kenmerkt zich door de verschillende materialen (textiel, glas, mozaïek, hout, verf) en helder kleurgebruik. Werk van Anne-Marie van der Wilt is aanwezig in onder andere de Oudelandse Hof in Berkel en Rodenrijs, Reinier de Graaf Gasthuis (Delft) en de Stadsgevangenis Hoogvliet.