Bonetta trouwde ‘met de beste’

Bleiswijk- Ze glimlacht als ze het spontaan vertelt: “Mijn ouders zeiden altijd ‘Jij hebt de beste!’; ze waren vanaf de eerste dag dol op Dirk en kenden hem al wat langer.” Ze vonden die Dirk Uittenbroek van de Rotte wel iets voor hun dochter. De ouders van Bonetta van Spengen kregen gelijk en nog steeds genieten Dirk (86) en Bonetta (81) van elkaar. Maandag 30 december vierden de geboren en getogen Bleiswijkers hun 60-jarig huwelijksfeest.

Trees Borkus-Henskens

De vaders – beiden tuinder - van het diamanten bruidspaar waren neven van elkaar en daarom kenden ze elkaar goed. Dirk werd aan de Rotte geboren als derde in een gezin met zes kinderen. Bonetta zag het levenslicht aan de Hoefweg als oudste van vier kinderen. De eerste keer dat Bonetta en Dirk elkaar spraken was toen Dirk rietmatten kwam halen bij Van Spengen. Hij vond de dochter van Van Spengen wel aardig en stuurde haar een brief. Ze maakten een afspraakje, kregen verkering en trouwden, waarna het paar aan de Hoefweg ging wonen naast de ouders van Bonetta. Ze kregen drie zonen en een dochter en inmiddels zijn daar partners, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bij gekomen.

Samen in de tuin

Bonetta werkte na school thuis bij haar moeder en ook als er in de tuin handjes nodig waren om sla of tomaten te oogsten was zij present. Dirk had voor hij trouwde drie schuren vol kippen. Elke zaterdag stapte hij op de fiets om bij vaste klanten eieren af te leveren. Na hun huwelijk werkte hij samen met zijn schoonvader in de kas aan de Hoefweg. Platglas werd vervangen door een hogere kas waarin gestookt kon worden en uiteindelijk namen Dirk en Bonetta namen de tuinderij van haar vader over en vestigden er Tuincentrum Bloemenlust; voor velen nog steeds een bekende naam. Dirk ging jarenlang drie dagen per week met bloemen langs de deur in zowel Zevenhuizen als Moerkapelle en Bleiswijk. De kinderen gingen mee om hun vader te helpen. Toen Dirk op z’n 63ste stopte met z’n werk koos Bonetta nog enkele jaren voor hulp in de bejaardenzorg bij Vierstroom in Zevenhuizen/Moerkapelle. Bloemenlust ging verder als hoveniersbedrijf van de oudste zoon van het paar. In 2009 verhuisde het paar van de Hoefweg naar het dorp; het was voor de bruid de eerste keer in haar leven dat ze verhuisde. De hobby van Dirk ging mee: vogelhuisjes en konijnenhokken maken van hout.
Het diamanten bruiloftsfeest wordt gevierd met een brunch met familie en vrienden. Maar ook met een gezellig bezoekje van de burgemeester aan het paar.