SeniorWeb Thema-avond 'Werken in de Cloud'

Berkel en Rodenrijs - Altijd al willen weten wat dat nu eigenlijk is, de Cloud? In samenwerking met Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 16 oktober een informatieavond in de bibliotheekvestiging aan de Nieuwstraat 25. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De avond is bedoeld voor iedereen die wil weten welke clouddiensten er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en of het veilig is. Vrijwilligers van SeniorWeb gaan in op de mogelijkheden van een aantal clouddiensten waaronder OneDrive van Microsoft, iCloud van Apple, Google Drive en Dropbox en geven een demonstratie wat je er allemaal mee kunt. Zo krijgen de deelnemers te zien hoe ze op een makkelijke manier foto’s en bestanden kunnen bewaren in de Cloud. Te weinig ruimte op uw PC of tablet? Zet uw bestanden als alternatief in de Cloud! Met het gemak van overal bij je eigen bestanden kunnen komen waar je ook bent en de mogelijkheid om deze te delen met anderen.
Voor wie zelf aan de slag wil zijn er later dit najaar workshops 'Werken in de Cloud'. De Google workshop bestaat uit drie lessen en start op 21 november; de iCloud workshop is twee lessen en start op 10 december; en de OneDrive workshop is twee lessen en start op 12 december.
Voor meer informatie en aanmelden voor de workshops kan men zich per mail wenden tot seniorweblansingerland@gmail.com.