CDA Zuid-Holland:

Meer zorg voor volksgezondheid en milieu bij besluitvorming luchtverkeer

Lansingerland - De provinciale CDA-afdeling Zuid-Holland heeft besloten tot een aanscherping van haar verkiezingsprogramma over vliegverkeer, dit op initiatief van het CDA Lansingerland.

Frank Buijs, namens het CDA Lansingerland: "De ruimte voor vliegen op Schiphol en op Rotterdam - The Hague Airport moet in de toekomst, als het aan het CDA Zuid-Holland ligt, niet alleen op geluid maar ook op maatschappelijke effecten zoals leefbaarheid, gezondheid, veiligheid en klimaat worden beoordeeld."
Buijs presenteerde namens het CDA Lansingerland een inhoudelijk amendement. CDA-gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (lijsttrekker bij de komende Provinciale Statenverkiezingen voor het CDA in Zuid-Holland) onderschreef en verbreedde het amendement uit Lansingerland.
Het amendement werd unaniem aangenomen door de honderden aanwezige CDA-leden. Naast geluidshinder wordt voortaan ook de luchtvervuiling in Zuid-Holland aangepakt, als het aan het CDA ligt. En niet alleen voor Rotterdam - The Hague Airport, maar ook voor de overlast die in Zuid-Holland wordt veroorzaakt door Schiphol. Al deze elementen zullen ook in het nationale debat over de toekomst van de luchtvaart in Nederland en het nieuwe luchthavenindelingsbesluit aan de orde komen.