Licht op groen bij BVCB voor herbouw clubhuis

Anthony Slierendrecht neemt TOGB op sleeptouw met twee treffers

Lansingerland - TOGB stuurde dit weekend het hoger geplaatste Hoek uit Zeeland met een 3-0 nederlaag naar huis. Berkel deed de matige verrichting van de laatste weken vergeten door een klinkende overwinning op het Pijnackers Oliveo. Bij Soccer Boys en BVCB bleef het 0-0. Goed nieuws is dat het bestuur van de Bergschenhoekse vereniging afgelopen week tijdens een ledenvergadering toestemming voor de herbouw van het clubhuis kreeg.

Rien Kuyvenhoven

Soccer Boys - RKDES: 0-0

Wel de overhand maar geen doelpunten voor Soccer Boys tegen de ploeg uit Kudelstaart die ook bovenin de derde klasse zijn woordje meespreekt. "Het is leuk de complimenten te krijgen maar daar koop je niets voor", wist Soccer Boys-trainer Tim van Aalst na afloop dan ook te melden. De opponent van de Bleiswijkers was niet naar Bleiswijk gekomen voor de schoonheidsprijs. Een sterk verdedigende instelling hield de thuisclub van doelpunten af. Kansen waren er wel voor Dion Zeelenberg die zijn schot zag geblokt, Bob Blanken en Nick Nieuwlaat. Slechts het eerste kwartier heeft Soccer Boys het even moeilijk gehad deze wedstrijd. Daarna was het overwicht van de thuisclub groot. "Nee, ik ben niet blij met één punt", aldus Tim van Aalst. "We wisten dat RKDES een goede ploeg is die goed georganiseerd kan verdedigen. We krijgen ook wekelijks alle lof maar dat levert nog steeds niets op. Het was weer eens een tegenstander die alleen komt om te verdedigen. Maar daar zullen we aan moeten wennen en nog meer strijd moeten leveren", wist de Bleiswijker er de moed in te houden.

TOGB - Hoek: 3-0

TOGB heeft tegenstander Hoek met 3-0 aan de kant gezet. Moreno Zwarteveld kon een vroeg doelpunt van de Zeeuwen voorkomen door de ingeschoten bal nog net over te tikken. De centraal gepositioneerde Anthony Slierendrecht was in het vervolg het eindstation van een fraaie TOGB-aanval. Met een droge knal liet hij doelman van Hoek kansloos, 1-0. TOGB-coach Jonk zag zijn team de wedstrijd controleren. Vlak voor rust sloeg Anthony Slierendrecht uit een counter opnieuw toe. Hij werd van achteruit over de rechterflank diep gestuurd. Met de bal aan de voet kon hij vervolgens ongehinderd de Hoekse zestien binnensnellen om vervolgens doelman Murre voor de tweede keer kansloos te laten, 2-0. TOGB rook via Talib Azaroiali, Max Le Fèvre en Slierendrecht aan de derde treffer. De beste kans in deze fase was weer voor de vandaag ongrijpbare Slierendrecht. Daarna deed hij het voorbereidende werk door de bal klaar te leggen voor de inkomende Jordan Weegman, 3-0. De TOGB-supporters zagen Jay Zandbergen per brancard van het veld gaan. In een duel had Zandbergen een knie in zijn rug gekregen waardoor hij geen gevoel meer had in zijn rechterbeen.
Trainer Jonk was tevreden over de tweede driepunter op rij. “We hebben vandaag volwassen gespeeld en weer de nul gehouden. Ik heb genoten van mijn ploeg en vertrouw er dan ook op dat we ook volgende week wanneer Kloetinge op bezoek komt, hetzelfde kunnen opbrengen als vandaag."

BVCB - Xerxes/DZB: 0-0

Twee oude bekenden traden in het strijdperk op De Sporthoek. Er zijn in het verleden duels uitgevochten tussen BVCB en Xerxes/DZB waar de vonken van af vlogen en de emoties soms hoog opliepen. Zaterdag was het andere koek wat een toeschouwer deed opmerken: "De eerste helft hadden ze beter schriftelijk kunnen afdoen". Geen kansen en geen beleving, zodat de uiteindelijke 0-0 eindstand de lading zou dekken. De zo lang verwachte beleving bij beide ploegen kwam pas in de tweede helft in een fase waarin de Rotterdamse formatie binnen vijf minuten drie kansen op rij kreeg. Met Sten van Dijk in de ploeg voor Tycho van de Loo en de inbreng van Dirk Bleichrodt, Ferdi Sinar en Menno Vooges dacht BVCB-trainer Dick Boereboom de bakens te verzetten. Uiteindelijk leek een doelpunt in het voordeel van BVCB de wedstrijd te beslissen, maar Michael de Rooy had hands gemaakt. "Een wedstrijd die je had kunnen winnen, maar waarin je evenveel kans had te verliezen", analyseerde Boereboom de wedstrijd. De naar Velo vertrekkende oefenmeester ziet nog mogelijkheden om BVCB in de race te houden deze competitie. "Als we bij de eerste vier komen, bestaat nog de kans voor een toegift. Maar als we twee keer verliezen dan moeten we weer uitkijken."

Oliveo - Berkel: 0-5

Het besef dat het anders moet, lijkt bij Berkel te zijn doorgedrongen. Met veel overtuiging kon de ploeg van trainer Corian Wigboldus dan eindelijk eens tot een grote score komen in Pijnacker. "We hadden een succesje nodig", wist de Utrechtenaar na afloop dan ook met vreugde te melden. Voor de rust nam Berkel verdiend een 2-0 voorsprong door een fraai afstandschot van Nino Jonkman en een treffer van Vincent Hoogervorst. Hoewel Oliveo ook een aantal goede kansen kreeg, was de wedstrijd in het voordeel van Berkel, waarvan de technische staf de wedstrijd nu ook eens met een gerust hart vanaf de bank kon aanschouwen. Vooral ook omdat de productie in de tweede helft werd opgevoerd door doelpunten van Bart van den Dool na een solo, Nino Jonkman andermaal met een afstandschot en Freek van der Velden die het slotakkoord voor de uiteindelijke 0-5 speelde.
"Het was allemaal met meer overtuiging", aldus de Berkel-trainer na afloop. "We spelen ook een ander systeem en zo'n overwinning geeft de ploeg meer overtuiging."

Berkel (V) - Eindhoven: 0-6

Op het eigen sportpark hoopten de Vrouwen van Berkel het Eindhoven lastig te kunnen maken. De thuisclub was gebrand op een goed resultaat en had een mooie tactiek om dit te bewerkstelligen in gedachte. Helaas kon dit alles al snel de ijskast in, want na zeventien minuten stond er al een 0-3 op het scorebord en dat bleef het tot de rust. Berkel kreeg ook kansen, maar zoals bijna het hele seizoen zat het de hardwerkende speelsters niet mee en lukte het maar niet ondanks alle inzet, passie en enthousiasme de bal in het net bij de tegenstander te krijgen. Dat lukte Eindhoven wel met als eindstand 0-6 op het scorebord.
Berkel staat nu op een plek die aan het einde van de competitie nacompetitie betekent. De veilige negende plaats is echter nog niet uit zicht, waardoor het vizier de resterende wedstrijden hierop gericht is.