Winnaars Sara Lee van der Hulst en Tristan Smits

Eerste clubkampioenschappen Badmintonclub Lansingerland

Lansingerland - Op zondag 3 maart vonden voor de eerste keer de clubkampioenschappen van Badmintonclub Lansingerland (BCL) plaats. De (fusie)club werd ongeveer vier jaar geleden opgericht, maar de eerste jaren moest er veel worden geïmproviseerd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Nu kwamen meer dan 80 senior -en jeugdleden hun kunsten vertonen in sporthal Oostmeer.

Bij de jeugd werd er alleen om dubbeltitels gespeeld. Zowel de senioren als supporters waren onder de indruk van de ontwikkeling van de jeugd. Bij de jongste groep was de tweede plaats voor Aarini Tawade en Louise Werner, de titel ging naar Marcus Hau en Advit Pillai. Bij de middengroep kon er worden geklapt voor Ethan Baradel en Kensi van Lanckburcht, terwijl de tweede plaats werd gepakt door Marijn Meijer en Wytse Molenaar. In de hoogste groep was er een overtuigende winst voor Thyrza Boskma en Maximilien Sedoc. Zij mogen zich een jaar lang clubkampioen jeugd dubbelspel noemen. De tweede plaats was hier voor Llora Leijgraaf en Daniel van den Boogaard.

Senioren

Bij de senioren was de titel bij de damesdubbel met overmacht voor Lindsey Beernink en Sara Lee van der Hulst, de tweede plaats was voor Jisca in ’t Veen en Jeanine van den Boom. Bij de herendubbel waren vier poules, waarvan de winnaars zich plaatsten voor de halve finale. De finale ging uiteindelijk tussen Boyd Oskam/Frank Westerink en Rory Smits/Brian van Vliet. Boyd en Frank waren de overtuigende winnaars.
Het enkelspel bij de dames werd in poulevorm gespeeld, waarbij de laatste wedstrijd (Lindsey tegen Sara Lee) gerust als een finale mocht worden gezien. Lindsey pakte de eerste set, maar uiteindelijk wist Sara Lee na een zware strijd het clubkampioenschap enkelspel binnen te slepen. Bij de mannen was er een afvalschema van 32. Zo moest Peter den Boer eerst drie wedstrijden winnen om de finale te bereiken en zijn tegenstander Tristan Smits zelfs vier. Tristan was duidelijk de sterkste en is daarmee de eerste clubkampioen senioren enkelspel mannen in de geschiedenis van BCL.
Tot slot werden de betrokken commissies bedankt voor de organisatie en zeker ook toernooisponsor Hoeckse Vis. Zij zorgden niet alleen voor lekkere hapjes voor de deelnemers, maar ook voor cadeaubonnen voor de winnaars bij de senioren en voor de jeugd een doos met lekkers.
Informatie over BCL is te vinden op www.badmintonclublansingerland.nl.