Bijzondere Opendeurdienst in de Open Hof

Bleiswijk - Zondag 17 maart is er een gezamenlijke Opendeurdienst in de Open Hof, Dorpsstraat 50. Deze dienst wordt begeleid en ingevuld door jongeren uit Nieuwerkerk aan den IJssel en heeft als thema 'recht doen'. Aanvang 19.00 uur, kerk open 18.30 uur.

Aankomende zomer hoopt een grote groep jongeren uit de gemeente van Nieuwerkerk aan den IJssel naar Ghana en Zambia te gaan om daar, via World Servants, mee te helpen bouwen aan verandering. Het gaat dan allereerst om het bouwen van klaslokalen, zodat kinderen in deze regio op een betere manier onderwijs kunnen volgen. Het bouwen van klaslokalen gebeurt in samenwerking met lokale aannemers en bevolking. Naast het concrete bouwen aan verandering gaat het ook om bouwen aan relaties; door de lokale bevolking te ontmoeten, hopen ze hoop te brengen. Maar ook betreft de verandering zichzelf. In de aanloop naar de zomer zijn de jongeren beschikbaar om in Nederland te dienen. Zo zijn er in de afgelopen periode boodschappen ingezameld voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ook worden er – tegen vergoeding – auto’s gewassen en worden er andere acties op touw gezet.
Op zondagavond 17 maart zal deze World Servantsgroep de Open Hof dienen, door de open deur dienst in te vullen. Muzikale begeleiding en lezingen worden uitgevoerd door deelnemers aan het World Servants project. In deze inspirerende dienst heeft ds. Johan Sparrenboom de algehele leiding.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie/thee.
Aanvang 19.00 uur, kerk open 18.30 uur.
Informatie deelnemende kerken: www.dorpskerkbleiswijk.nl en www.openhofbleiswijk.nl.