Wolfert Lyceum verandert in pop-up theater en atelier

Bergschenhoek - Op woensdag 7 februari kon in het Wolfert Lyceum weer het doek omhoog, de schildersezels opgezet worden en waren de zenuwen de gehele avond aanwezig. Het was tijd voor de jaarlijkse Wolfert Parade, inmiddels een welbekende traditie, met dit jaar wat vernieuwingen.

Leerlingen mochten dit keer hun straattheater aan het toegestroomde publiek presenteren, maar er werd ook een heus atelier opgezet waarin leerlingen van 4 havo en 4 vwo tijdens deze avond een schilderwerk creëerden. Aan creativiteit dus geen gebrek.
Het schoolgebouw veranderde zoals elk jaar weer tot een pop-up theater, met voorstellingen van ongeveer tien minuten verdeeld over verschillende zalen. Bij binnenkomst werd met het blokkenschema uitgevogeld welke route er gelopen kon gaan worden.
Ook verwelkomden de eindexamenleerlingen van 5 havo en 6 vwo die het vak drama in hun pakket hebben het publiek al volledig in hun rol voor het eindexamentoneelstuk, waarvan de opvoering later dit jaar volgt. Zo werden de mensen door Alice, die een bezoekje bracht rechtstreeks uit Wonderland, samen met haar medespelers, de diepere vragen uit het leven gesteld en toverden ze een lach op het gezicht bij de mensen.

Balans

Dit jaar was er een mooie balans tussen heftige thema’s, zoals relatieproblemen in het indrukwekkende stuk ‘Van Passie tot Pijn’ en pesterijen, en slapsticktheater en humor in de vorm van het stuk met de treffende titel ‘3 Mannen, 2 Boeven en 1 Banaan’. En wat als je verliefd wordt op het zusje van je allerbeste vriend? Die vraag werd beantwoord in ‘Niet Wat Het Lijkt’. Er werd zelfs nog de musicalvorm toegepast in het stuk ‘The Mini Musical: The Musical’, waarin op humoristische wijze muziek en spel werden gecombineerd.
Binnen de toneelstukken was het thema transformatie op verschillende manier naar voren gebracht en kon het publiek, als ze ook langs waren geweest bij de kunstwerken van 5 vwo die zich lieten inspireren door een land, songtekst of een combinatie daarvan, zich laten verwonderen door zeven verschillende vormen van theater.
De Wolfert Parade heeft wederom een succesvolle editie erop zitten en het is nu weer afwachten welke creatieve uitbarstingen de leerlingen volgend jaar zullen presenteren.