Sociëteit EchThuis

Bergschenhoek - EchThuis organiseert iedere donderdag een klaverjasmiddag met leuke prijzen. Er zijn zeven tafeltjes beschikbaar. Inloop vanaf 13.00 uur. Vol is vol. Sociëteit EchThuis is gehuisvest in Sportcentrum Berghonk, Burg. van Oostenweg 4.

Inzameling Stichting Uitdeelpunt Schiebroek

Bergschenhoek - Stichting Uitdeelpunt Schiebroek voorziet mensen in onze regio van voedselpakketten. De stichting helpt mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank maar wel behoefte hebben aan ondersteuning. Helpt u mee om producten voor deze mensen in te zamelen? Het gaat om lang houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Inleveren van producten kan op zaterdag 9 maart van 11.00 tot 12.00 uur op het plein bij de Hervormde Kerk, Kerkstraat 1.

Wandelen met de KBO

Bergschenhoek - De KBO Bergschenhoek gaat zondag 10 maart weer wandelen met Tiny. De start is om 13.30 uur vanaf de Smitshoek 120 (bij de St. Willibrordkerk). Er wordt ongeveer een uurtje gewandeld; beginpunt is eindpunt. Deze activiteit is voor iedereen die in een rustig tempo wil lopen. Aanmelden is niet nodig.

Bloemschikken bij Rotta

Bergschenhoek - Vanaf maandag 11 maart gaat de workshop bloemschikken weer beginnen. Onder leiding van Miep Bos worden alle kneepjes van het bloemschikken geleerd. Het eindresultaat mag je elke keer mee naar huis nemen. Ook zal er speciale aandacht besteed worden aan een paasstuk. Er wordt op twee dagen les gegeven: maandagavond en woensdagmorgen. Elke 14 dagen is er een cursusdeel. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Informatie en aanmelden kan via miepbruinbos@hotmail.com of bel 06 - 51388535. Er wordt gewerkt in het Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164.

Kom eens kegelen!

Bergschenhoek – Het Kegelhonk is gevestigd in sporthal Het Berghonk, Burg. van Oostenweg 4. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 19.15 tot 23.00 uur. Loop eens binnen en proef de sfeer. Er is altijd wel iemand aanwezig die je op weg helpt. Je kunt individueel komen kegelen of met een groepje zowel voor jeugd, dames als heren. Je kunt drie keer gratis kegelen. Daarna kun je lid worden van de kegelclub waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Informatie: www.hetkegelhonk.nl .

In Touch met Eline van den Beukel-Renes

Bergschenhoek - Dinsdag 12 maart spreekt Eline van den Beukel-Renes bij In Touch. Het thema is ‘lofprijzing en aanbidding’. Er passeren verschillende bijbelverhalen de revue. Eline is violist en student theologie; ze woont in Berkel en heeft een gezin met vier opgroeiende jongens. Ze heeft een band met de protestante kerk, maar heeft ook over kerkmuren heen gekeken. Vanuit deze ervaring ziet ze zichzelf als verbinder tussen diverse christelijke stromingen. Locatie: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Vanaf 09.00 uur staat de koffie klaar; het programma duurt van 9.30 tot 11.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Informatie: intouch-bergschenhoek.nl.

Handwerkclub in Ontmoet!

Bergschenhoek - Elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur is er in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, een handwerkclub waar men kan breien, haken en borduren. U kunt een eigen handwerkproject meenemen en daarmee onder het genot van een kopje koffie/thee en een praatje aan de slag gaan. Ook mensen die nog geen handwerk hebben kunnen gezellig langs komen om ideeën op te doen of om te leren met de naald om te gaan. Meedoen is gratis. Opgeven is niet nodig. Informatie: kijk op www.welzijnlansingerland.nl, tel. 010 - 5225545 of mail naar info@swsl.nl.