Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op 9 maart is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 - 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert i.s.m. vrijwilligers in De Leeuwerik iedere 2e zaterdag van de maand een dansavond voor alleenstaanden, singles en paren. De avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook zeer geschikt voor alleenstaanden. De muziek wordt verzorgd door DJ Herman. De eerstvolgende keer is op zaterdag 9 maart in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 6,-, Actiefpashouders € 5,-, inclusief kopje koffie en of thee. Informatie/reservering: vandenberg.otto@gmail.com of 06-17566778.

Bridgen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op dinsdag is er van 13.00 tot 16.30 uur bridgen in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Bridge is gezellig en het houdt je mentaal fit. Wie het leuk vindt andere mensen te ontmoeten en samen op eigen niveau te bridgen, is welkom eens langs te komen en een potje mee te spelen. Voor wie alleen is, wordt een bridgepartner gezocht. Neem bij interesse contact op met Ton van Dalen, tel. 06 – 819 448 10 of per e-mail a.van.dalen1@ziggo.nl.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert elke dinsdagmiddag een fiets- of wandeltocht waaraan iedereen kan deelnemen. De route gaat door onze eigen omgeving en duurt ongeveer twee uur. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein Hoefweg 53. Aanmelden is niet nodig. Wanneer: 12 maart fietsen, 19 maart wandelen en 26 maart fietsen. De soosmiddagen zijn op 6 en 20 maart, 3 en 17 april. Op 10 april vindt het klaverjastoernooi om het senioren kampioenschap van Lansingerland plaats. Aanmelden is inmiddels mogelijk.

Kledinginzameling Najaarsmarkt

Bleiswijk – Om gebruikte kleding te kunnen verkopen op de Bleiswijkse Najaarsmarkt, die in september georganiseerd wordt, wordt er maandelijks een inzamelingsmoment gehouden op de 2e donderdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur in de Rank, Kerkstraat 13. Een mooi moment om uw kledingkast (of die van de kinderen) eens door te spitten en kleding te komen brengen. De Najaarscommissie is daar heel blij mee!

Thema-avond Blaise Pascal

Bleiswijk - Dominee Wim de Bruin organiseerde de afgelopen maand een drietal thema-avonden over Blaise Pascal. De laatste avond is op donderdag 14 maart, aanvang 20.00 uur in De Rank, Kerkstraat 13. In 2023 was het 400 jaar geleden dat Blaise Pascal werd geboren. In zijn relatief korte leven was hij actief als wiskundige, natuurkundige, filosoof en schrijver. Een gelovig mens was hij ook. Prachtige dingen schreef hij daarover. Deze laatste avond is ds. Arjan Plaisier, de oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland en Pascal-deskundige, te gast. Meer informatie is te verkrijgen via de mail: wm.de.bruin@outlook.com.