Wilt u gered worden?

We kennen allemaal wel iets van de Bijbel en van God, vaak wordt er gezegd dat God is Liefde, en dat is ook zo, je leest in Johannes 3: Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordeeld, maar opdat de wereld door Hem behouden word. Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld.
Het is dus zeker zo dat God liefde is, God houdt van Zijn kinderen, God geeft Zijn kinderen dan ook zijn Heilige Geest die in de harten van Zijn kinderen werkt en zo de mensen het juiste laat denken en doen.
Als je naast de weg komt en te water raakt, en iemand vraagt je dan: wilt u gered worden? Of als je in de bergen verdwaald bent en er komt een reddingswerker en die vraagt aan je: wilt u gered worden?
Dan vind je dat eigenlijk wel een vreemde vraag, natuurlijk wil je gered worden, je hebt toch hulp nodig? Dat kun je toch wel zien!
Een poosje terug zat ik in het Bijbelboek Openbaringen te lezen als voorstudie voor een verenigingsavond, en het ging over Openbaringen 14, daar gaat het over de jongste dag, de dag dat de Here terugkomt om de uitverkorenen naar de nieuwe aarde te halen en de mensen die niet gered willen worden gaan naar het eeuwig oordeel.
Dat is een erg indrukwekkend gedeelte van de Bijbel als je er over na gaat denken dan zie je daar ook de liefde van God, Hij geeft de mensen de kans zich te bekeren, dat de mensen hun hart open stellen voor de Heilige Geest, Zijn evangelie, en na bekering volgt eeuwig leven, leven op de nieuwe aarde!
Ook hier wordt de vraag gesteld: wil je gered worden?
Hier krijg je de mogelijkheid om je hart open te stellen voor God en als je dat doet dan zal God je redden! Dat is zeker!
Wil je eens om je heen kijken in de wereld, ver weg en dichtbij?
We zien toch allemaal dat er goed en kwaad is en dat kun je beoordelen aan het wetboek van strafrecht of aan je gevoel, maar zeker is dat we in ons hart allemaal wel weten wat goed is en wat niet goed is, iemand beroven van zijn bezittingen is niet goed, iemand geen hulp aanbieden als die nodig heeft dat is ook niet goed, daarom wilt u gered worden?

Pieter Nanninga
DGK Lansingerland

​​​​​​​