Enthousiaste kinderen tijdens Expeditie Lansingerland

Lansingerland - De eerste Expeditie Lansingerland van dit jaar is, volgens verwachting, wat minder goed gezocht dan de edities die in andere schoolvakanties plaatsvinden. Voor de kinderen die zich wel hadden aangemeld betekende dat ze meer keus en meer aandacht hadden. Wil je kennis maken met een nieuwe sport of een culturele bezigheid, of vind je het gewoon leuk om in de vakanties bezig te zijn? Dan kan dat alleen nog dit jaar, want het is het laatste jaar dat de Expedities Lansingerland gehouden worden.

Puk van den Bulk

Wethouder Leon Hoek was afgelopen week bij het volleyballen. “Expeditie Lansingerland kunnen we mogelijk maken doordat wij hiervoor subsidie van de overheid ontvangen. Dit is het laatste jaar dat deze regeling loopt. Super jammer natuurlijk, want kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding in korte tijd kennis maken met vele sporten en culturele activiteiten. Daarbij is het een leuke invulling van de schoolvakantie", legde hij uit.
Naar de volleybalclinic waren zowel nieuwe als bestaande leden gekomen. Janet Dik, trainer van die middag en tevens coördinator van de jeugdspelers bij Volley2B in sporthal de Ackers: “We zijn altijd blij met nieuwe aanwas. De jongste groep is bij ons 4 tot 6 jaar. Op zaterdagochtend trainen die in, wat wij noemen, de speeltuin. Dan hebben we basisschoolleerlingen van 6 tot 12 jaar op woensdagmiddag, waarbij de oudsten een mogelijkheid hebben om een tweede keer per week te trainen. En op donderdagavond is het voor de middelbare scholieren.” Een teamsport zorgt naast beweging ook voor een groter sociaal netwerk. Leon Hoek: “Mijn dochters spelen alle drie volleybal en als ik zie hoe leuk die meiden het met elkaar hebben, dat zou ik ieder kind gunnen. Zeker in een tijd waarbij veel jeugd liever achter een beeldscherm kruipt.”

Divers programma

De mogelijkheden tijdens Expeditie Lansingerland zijn altijd divers. Zo ook de afgelopen week: dansen, kids bootcamp, jeu de boules, volleybal, kinderyoga, magische mandala's maken, lentefeest, acteren kun je leren, tafeltennis en survivallen. Dat laatste bleek ook een heuse survival te worden, want het weer was best onstuimig. Toch bleven de kinderen die zich hadden opgegeven enthousiast en hebben zij de koers doorstaan met begeleiders Shakira en Steven van Outdoor Valley. Shakira: “Vlak voor het einde heb ik één knulletje terug moeten brengen, maar die viel ook ongelukkig in het (ondiepe) water. En dan valt het niet meer mee om warm te worden.” De laatst te boeken activiteit van de week was het hiphop / streetdancen bij Jay’s Place. Dansdocent Marjan had een leuke groep kinderen met een voor haar enkele bekende. Marjan: “We doen met Jay’s Place iedere schoolvakantie met Expeditie Lansingerland mee. Sommige kinderen zien we dan ook vaker.”

Nieuwe activiteiten gezocht

Latisha Loos, een van de coördinatoren van Expeditie Lansingerland: “We zijn alweer druk bezig met het aanbod van de volgende schoolvakanties in april/mei en de zomervakantie. We kunnen vooral voor de zomer nog nieuwe activiteiten gebruiken. Vorig jaar hebben we in totaal 153 verschillende activiteiten kunnen aanbieden waar we ruim 1300 deelnemende kinderen blij mee hebben gemaakt. Daar hopen we dit jaar ook minimaal aan te komen. Verenigingen of andere aanbieders kunnen contact met ons opnemen via de mail: expeditie@lansingerlandbeweegt.nl.”