Bleiswijkse Pamela als deelnemer in De Alleskunner (SBS 6)

Bleiswijk - Er zijn inmiddels al drie uitzendingen van de reality spelshow De Alleskunner op tv geweest en Pamela ten Donkelaar zit er nog steeds in. "De belangrijkste les die ik heb getrokken uit het programma is: Blijf bij jezelf. Ook heb ik er fijne contacten aan overgehouden. Op onze groepsapp komt iedere dag wel wat binnen."

Puk van den Bulk

Al in 2022 heeft Pamela zich voor het programma opgegeven, maar toen werd ze uitgesloten van deelname. Ze werd vorig jaar gebeld met de vraag of zij voor het seizoen van 2023 mee wilde doen. En daar zei ze volmondig ja op.
"Ik werk drie dagen per week op de administratie bij Melanchthon Berkroden. Dat doe ik al 16 jaar. Nadat ik zelf succesvol ben afgevallen door hypnose, ben ik daar een opleiding in gaan volgen zodat ik ook mensen kan gaan begeleiden. Door mee te doen aan het programma, wilde ik mezelf in de kijker zetten."
Het seizoen is opgenomen in augustus 2023, wederom in Autotron Rosmalen. Er starten bij aanvang van het programma honderd mensen. Er worden in totaal honderd spellen gespeeld waarbij de verliezer van elk spel als deelnemer naar huis mag. Per dag worden gemiddeld zeven spellen achter elkaar opgenomen. En na 99 spellen blijft er een winnaar over. Door de intensiteit van de opnamen worden alle kandidaten in een hotel ondergebracht en zo goed als afgesloten van de buitenwereld.

Bubbel

Pamela: "Je krijgt van de programmamakers een roomie (kamergenoot) toegewezen. Op de stellen die zich tezamen hadden opgegeven na, kent niemand elkaar. Maar meteen vanaf het begin konden we het goed met elkaar vinden. Dat komt ook omdat we geen mobile telefoons bij ons mochten dragen. Je leverde je telefoon 's morgens om acht uur in en bij het avondeten rond zes uur kreeg je hem weer terug. Dat was eigenlijk heel leuk want je hebt dan alleen elkaar als afleiding, dus ga je vanzelf met iedereen praten. Van nature ben ik niet zo van het knuffelen of aanraken en ook had ik een vriendin beloofd niet te gaan huilen op tv. Maar je zit zo met elkaar in een bubbel, dat je als groep echt heel hecht wordt en enorm naar elkaar toe trekt en met elkaar meeleeft."

Tas inpakken

De verliezer van een spel moet direct het spel verlaten en gaat naar huis. Pamela: "Omdat je voorbereid moet zijn op je mogelijke vertrek, moesten we iedere morgen weer met een gepakte tas klaar staan. Dat was wel een gedoe hoor. Op een dag kreeg ik een nieuwe roomie, omdat mijn eerste de verliezer van een spel was geworden. Hoe ver ik zelf ben gekomen, daar zul je het programma voor moeten gaan kijken."
De Alleskunner is iedere zaterdag te zien om 21.30 uur bij SBS 6. De winnaar van De Alleskunner wint een jaar lang gratis leven.